Konu Başlıkları: ""said nursi kimdir?""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ocak 2011, 01:51   Mesaj No:19

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ""said nursi kimdir?""

Bakın muhsun abim

Fettullah gülen çok uyanık bir insandır bence Said-i Kurdinin mirası üzerine öyle bir oturduki,üstelik Said Nursi hakkında ki o kötü emelinide gizleyerek yani Said Nursinin kürt olduğuna tahammül edemeyiş fikrinden söz ediyorum bunu yllarca içinde gizleyerek,taki cemaata tam olarak hakim olduktan sonra yavaş yavaş dile getirmiştir.
Bugün Fetullah gülen artık kendisini hem partiler üstü hemde cemaatler üstü görmektedir.Ki kısmende haklıdır.Çünki onun ünü artık dünyaya yayılmıştır.


hiç bir eser haşa kurana denk olamaz.kurana denktir yada buda ayettir,bana vahy olundu gibi saçmalıklar varsa ona kafir demekten çekinmem.bu risalei nur içinde tüm eserler içinde geçerlidir.risalei nuru okuduğumdan,böyle bir yakıştırmayı yaparsam iftira etmiş olurum.
muhsin adlı yöneticen alıntı

Muhsin abim hem bu cümleyi kullanıyorsunuz hemde aşağıya alıntı yaptığım o düşünceleri nasıl yorumluyorsunuz işin doğrusu merak ediyorum.


Mesala sizde ruhul furkan tefsiri varmı onun ön sözüne bir bakarmısınız.

Ben yıllar önce okumuştum o tefsirin önsözünün tamamını yayınlayacaktım fakat o tefsiri bulamadım, hiç bir arkadaştan da yoktu para verip almakta istemedim.

Ben yanlış hatırlamıyorsan ki hafızam çokta kötü değil o tefsirin kendisine peygamberin yazdırıldığını söylüyor.Şimdi biz müslümanlar olarak o tefsirin içerisinde ayet vardır diye baş tacımı yapacağız.




3.madde de ise bakış açısına göre değişir.yani anlatılmak isteneni değil anlamak istediğimizi alırsak siz haklısınız.ama üstadın gözüyle anlamaya çalışırsanız sanırım bu kadar katı olmazsınız.hatta üstaddan özür diler, Allaha tevbe edersiniz.
muhsin adlı yöneticen alıntı



Madde bakış açısına göre nasıl değişir söylermsiniz.

Allah maddenin tanımını yapmıştır,meleklerinde,insanlarında,cinlerinde,ben ateist değilimki ben Allahı devre dışı bırakıp yeni bir madde anlayışı getireyim.

BEN ÜSTADIN YADA BAŞKA BİR İNSANIN GÖZÜYLE ALLAHI VE MADDEYİ TANIMLAYAMAM BU BENİ HELKA GÖTÜRÜR,BU DOĞRU BİR CÜMLE DEĞİL KANIMCA.


""Vahded-i Şuhud"" ve ""Vahdet-i vucüt"" görüşlerini masaya yatırmak artık kaçınılmaz olmuştur.Evet bu düşünceleri ortaya koyalım

Bakalım madde nedir Allah maddeyi ve kendi zatını nasıl tarif etmiştir ve insan bu olguların neresindedir.


Şeh Said olayına gelince o bir faicadır ona ihanet eden kürtler kendilerine bakıp utanç duysunlar. Ben zilan deresi toplu katlıyamını her okuyuşumda o dönemde ona ihanet edenleri içim kan ağlayark lanetliyorum ancak bunları söyleyebiliyorum
elimden başka birşey gelmiyor.
Tam yüz yıldır o ihanetin bedelini kürt halkı zillet altında kalarak kat be kat ödemiştir halende ödemektedir


not :hayri abi alıntı yaparken yalnışlıkla konunu sildim.kopuk olmuş farkındayım ancak bu kadarını kurtarabildim.hakkını helal et(abdulmelik)
Alıntı ile Cevapla