Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ocak 2011, 15:35   Mesaj No:8

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

Alıntı:
Akheneton'un inandığı ve halkının da inanmasını istediği İlah, kendi ifadesine göre, yalnız Mısırlıların değil, bütün insanların, bütün kainatın Yaratıcı'sı idi. Güneş'i, Ay'ı, yıldızları yaratan "O" idi.

Bu bilgiler ışığında kuran bize bu firavunun Hz Yusufun firavunu olabileceği işaretini veriyor.

Zaten kuran da bunun işaretini veriyor. Verdiğim ayetlere tekrar bakar mısınız. Hepsinde de bunun işaretleri vardır.
Evet, tarihi kayıt ve belgelere göre mısır halkına 30 tane firavun gelmiştir. Bunlardan sadece yalnız bir tanesi Allaha iman etmiştir ve Halkını da iman etmeye davet etmiştir.

Ayetlerden anlaşılacağı üzere Firavunun halkı arasında, bilhassa saray erkanında Allah inancı son derece hakim ve yerleşik idi. Bunda İbrahim dinin, ishak, ismail ve yakup dininin etkili olduğu anlaşılmakta. Ancak diğer tanrılarla beraber diyeceğim.

Başvezir, hanımına yaptığından dolayı rabbinden af dile demesi, Kadınların ve başvezir hanımın da Firavunun huzurunda iken Allaha and vermesi ,Firavunun da Allah inancının hakim olduğunun göstergesidir veya en azından islam dinine ve peygamberine sempati duymasıyla açıklanabilir.

52- "Böylece Yusuf bilsin ki, ona yokluğunda kalleşlik etmedim ve Allah, kalleşlerin kurdukları tuzakları başarıya erdirmez.

İman ettiği ilahın adını (Allah adını) açıkca söyleyerek Yusuf'un inanç sistemiyle iman ettiği anlaşılıyor.

53- "Bununla birlikte nefsimi aklamak, onu masum göstermek istemiyorum. Çünkü Rabbimin rahmeti ile korudukları dışındaki tüm nefisler, insanı ısrarla kötülüğe kışkırtırlar. Hiç şüphesiz Rabbim affedicidir, merhametlidir.

"Rabbimin rahmeti ile korudukları dışındaki" biçiminde bir ayrım yaparak- tüm nefislerin insanı kötülüğe kışkırttığını belirtiyor.

DİKKAT ! Bu sözler Firavunun huzurunda, onun karşısında iken söylenen sözlerdir.Rabbimin rahmeti ile korudukları dışındaki tüm nefisler, insanı ısrarla kötülüğe kışkırtırlar. Hiç şüphesiz Rabbim affedicidir, merhametlidir .Bu ayetlere yapılacak yorumlar Firavunun da ve başvezir hanımın ve diğer kadınların da Allah'a iman ettiğinin göstergesi olmaktadır.

Firavunun da Allah inancının hakim olduğunun göstergesidir veya en azından islam dinine ve peygamberine sempati duymasıyla açıklanabilir.

Hz yusufun Firavunu ve halkında her ne kadar Allah inancı hakim olsa da devlet düzeni hala atalarının dini ( Yasaları ) hakimdi. Bu sebebten dolayı 76. ayette dîni el meliki ifadesi yer almıştır.

Ataların dini olduğunu şu ayetten anlıyoruz.

Hz. Musa ve Hz. Harun, Firavun'a ve yakın çevresine hak dini tebliğ ettiklerinde "Onlar: Siz ikiniz, bizi atalarımızı üzerinde bulduğumuz (yol)dan çevirmek ve yeryüzünde büyüklük sizin olsun diye mi bize geldiniz? Biz, sizin ikinize inanacak değiliz" (Yunus Suresi, 78) diyerek yüz çevirmişlerdi.

Kral, bu atalar dinini ve bu düzenini daha sonra Hz yusufu görev başına getirterek yıkacak.

Devamı var



__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla