Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ocak 2011, 17:30   Mesaj No:13

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

HZ YUSUFUN KÖLELİKTEN AZAD OLUŞU

Hz Yusuf ( as ) Köle olarak girdiği hapishane ortamından , Allahın takdiri ile Hür olarak hem de kralın en yakınlarından biri olarak çıkacaktır.

Artık Suçsuz olduğu ortaya çıkmıştır. Boş yere , haksız yere hapis cezasına çarpıtılmıştı ki bir komploya gittiği aşikardır. Önceki ayetlerden açıklandığı üzere

Yusuf 50- Kral "O adamı bana getiriniz" dedi. Yusuf, yanına gelen kralın elçisine dedi ki; "Efendinin yanına dön ve ellerini yemek bıçakları ile kesen kadınlara ilişkin olayın içyüzünü kendisine sor. Gerçi Rabbim, o kadınların bana kurdukları tuzağı iyi bilir."

Krala sor diyor, bu olayın iç yüzü ne idi. Neden beni hapsettiniz ? Adil bir yargılama ile mi hapishaneye koyuldum. Yoksa düzmece iftiralarla mı ? Gerçek orta çıksın. Ve kral da bunu öğrensin ve şahit olsun.

51- Kral, kadınlara "Yusuf'tan yatak yoldaşınız olmasını istediğinizde neler oldu?" dedi. Kadınlar "Haşa Allah'a! O'nun hiçbir kötü davranışını görmedik"dediler. Bunun üzerine başbakanın eşi dedi ki; "Şimdi gerçek meydana çıktı, Yusuf'u yatağıma ben çağırmıştım, onun söylediği doğrudur."

53- "Bununla birlikte nefsimi aklamak, nefsimi masum göstermek istemiyorum. Çünkü Rabbimin rahmeti ile korudukları dışındaki tüm nefisler, insanı ısrarla kötülüğe kışkırtırlar. Hiç şüphesiz Rabbim affedicidir, merhametlidir."

ARTIK GERÇEK ORTAYA ÇIKMIŞTI VE YUSUF PEYGAMBER MASUMDU.

Hz Yusuf hapishaneden çıkarılır, Artık Başvezir ve hanımın kölesi değildir O..

54- Kral "Getirin o adamı bana, onu yakın çevreme alayım " dedi. Yusuf ile konuşunca da ona "Bugün sen artık bizim yüksek mevkili ve güvenilir bir adamımızsın" dedi.

Firavunun, Yusufu en yakın çevreme alayım demesi ve onu en yakın çevresine alması, Firavunun Hz Yusufu kölelikten azad etmesi anlamına gelir ki, başvezir ve hanımın da Kölelikten azad ettiği anlaşılmaktadır.

FİRAVUNUN HZ YUSUFA İMAN ETMESİ VE İSLAMI KABULLENMESİ

Başlığı ile devam edeceğim
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla