Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ocak 2011, 20:45   Mesaj No:18

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kur'an dışından HÜKÜMLER ARAMAK doğrumudur?

Doğrusu benim anlayamadığım peygamberimizin yetki ve sorumluluk adına tasavvurunu bizler nasıl kendi düşünce yapımızda şekillendirebiliriz, bunu hala anlayamıyorum. Ben diyorum ki Bunu bizler yönlendirip kendi kafamızdan tasavvur edemeyiz. Bu görevi veren Allah bu açıklamayı yapmıştır diyorum, ama hala bana kendi düşünce ve inançlarınızdaki tasavurdan bahsediyorsunuz. Bu konuda Allah açıklam yapmıştır çok detaylı.

1. Çok açık allah elçisine kuranı tebliğ ederken uyulmasını ve o ne verdiyse onu almalarını emretmiştir.
2. Allah elçine direktiflerde bulunarak, sana indirdiğimi insanlara tebliğ et demiştir.
3. Allah bizlere hitabende sizlere tebliğ edilenlere uyun ona sarılın demiştir.
4. Allah elçisine sakın sana tebliğ ettiklerime hiç bir şey ekleme diye açık tembihte bulunmuştur.
5. Allah elçisinin kendi kontrolünde olduğunu bizlere anlatıp, onun verdiği her karara uyulmasını emretmiştir.
6. Allah elçisine hüküm vereceğin zaman sana indirdiğimle hüküm ver diyerek, bizlerin kur'an dışından hiç bir hükümden sorumlu olmadığımızı anlatmıştır.
7. Allah elçisini örnek gösterip o sizler için bir örnektir. Onun yaşamı kur'ana hayatına geçiriş şeklini örnek alın diyede ayetinde belirtmiştir.
8. Allah elçisi sizleri kur'an ile uyaracak ve kararlarını kur'andan alacaktır, onun için onun verdiği hükümlere itiraz etmeyiniz demiştir.
......
......
Bakın bunlar böyle sayılır gider. Çünkü Allah elçisini anlatmak, onun örnekliğinden bahsedip, görev ve sorumluluğunu anlatmak öyle kolay değildir. Halbuki bu konularda ki yazılarım çok daha detaylı ve düşüncelerim çok daha açık yazıyor, ama neden tekrar ediyoruz tüm bunları anlayamadım. Sanırım beni peygamber düşmanı ilan ediyor bazı arkadaşlarım. Elbette bunu başarmaları mümkün değildir. Sözde isteyen istediğini söyleyebilir, ama ifiranın bir vebali vardır. Allah benim gönlümü ve düşüncelerimi çok iyi biliyor. yazdığım yazılarda orada apaçık duruyor.

Allah şahittr ki ben onun şanlı elçisini saf dışı bırakırsam, rabbim e saygısızlık yapacağımı çok iyi biliyorum. Ama benim bildiğim birşey daha var. Eğer ben elçisine vermediği bir yetki ve sorumluluğu elçine isnat edersem bunun hesabınıda benden sorar Allah, bunuda biliyorum. Herşeyin doğrusunu hesabın görüleceği gün göreceğiz. O gün çok fazla uzak değil, belki bizim Dünya zamanımıza göre uzak gibi gelsede, emaneti teslim ettiğimiz andan itibaren çok yakındır.

Rabbin huzurunda her şey önümüze dökülecek ozaman tüm gerçekleri göreceğiz. Onun için kimseye hiç bir söz söylemek gibi bir yetkimiz yok, hele hele saygısılık yapmak asla. Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Bu konuda çok gerekmediğinde başka cevap yazmayacağımıda belirtmek isterim.SAYGILARIMLA Halukgta
Alıntı ile Cevapla