Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2011, 17:17   Mesaj No:25

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kur'an dışından HÜKÜMLER ARAMAK doğrumudur?

Değerli arkadaşım bu yazdıklarım benim kur’an dan anladıklarımdır yalnız beni bağlar. Her beşer elindeki rehbere ve Allahın verdiği aklı kullanarak doğruyu aramalıdır. Hepimiz bu dünyada imtihandayız. Ne yazık ki imtihana kur’an dan çalışmak yerine, işin kolayını buluyor be yakınımızdaki insandan kopya çekmeye çalışıyoruz. Ya kopya çektiğimiz kişi imtihan sorusunun cevabını yanlış yazmışsa, hesabın görüleceği gün halimiz ne olur? İşte bu sorunun cevabını da kendimize soralım. Tarafsız, kur’an ışığında düşündüğümüzde doğruyu mutlaka bulacağımızı rabbim müjdeliyor.

Peygamberimizi kimse devre dışı bırakamaz, buna kimsenin zaten gücüde yetmez. Yalnız şunu da unutmayalım, peygamberimiz söylemediği halde, bu hüküm peygamberimizin hükmüdür diyenler acaba hesap günü peygamberimizin şahitliğinde hali nasıl olur, onu da iyi hesap etmelidir diye düşünüyorum. Onun duasını almak isteyen onun söylemediği bir sözü kabul etmez. Bizler İslam ı yaşarken sanıya, rivayetlere dayandırırsak inancımızı, yanlış yapma oranımız çok yüksek olacaktır.


Peygamberimizin ölümünden sonra toplanan hadis sayısının beş yüz kadar olduğu söylenir. Peki ya günümüzde yaklaşık Üç beş milyon hadisin olması bizleri hiç korkutmuyor mu? Bu durumda eğer hassas davranmayıp, kur’an süzgecinden geçirmezsek, hata yapma oranımız sizce yüzde kaç olur? Bunu düşünmek bile istemiyorum. Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Doğruyu, yalnız doğruyu Rabbim bilir. Gerçekleri hepimiz huzurda göreceğiz, onun için birbirimizi kırmanın bir yararını görmüyorum. Onun içindir ki bana söylenen onca söz, sataşma ve imaya da cevap vermiyorum. Verdiğimde kalpler kırılacak da ondan. Bu Dünyaya kalp kırmaya değil, kalp kazanmaya, onarmaya geldik.

HALUK GÜMÜŞTABAK ADLI ÜYEDEN ALINTI

Haluk arkadaşım siz neden ısrarla hadisler üzerinde duruyorsunuz anlamıyorum.Bunu hadis müdafası yapan insanlarla mülaza ettiğiniz zaman bu cünleleri kullanınız.Ben çok farklı birşey söylüyorum.Üç hadis yada beşyüs hadis meselesi bizim konumuz olamaz,biz çok daha önemli bir meseleyi mülaza ediyoruz.Ben peygamberi nübüvetten sonraki bütün hayatından söz ediyorum.

Ne yazık ki imtihana kur’an dan çalışmak yerine, işin kolayını buluyor be yakınımızdaki insandan kopya çekmeye çalışıyoruz. Ya kopya çektiğimiz kişi imtihan sorusunun cevabını yanlış yazmışsa, hesabın görüleceği gün halimiz ne olur? İşte bu sorunun cevabını da kendimize soralım. Tarafsız, kur’an ışığında düşündüğümüzde doğruyu mutlaka bulacağımızı rabbim müjdeliyor.
alıntı


Yanındaki hangi insanlardan kopya çekmiş bu zat lütfen söylermsiniz.Bunu söylerken toplumdaki yalnış inancımı kast mı ediyorsunuz bunu bilemiyorum,bildiğim birşey var,Allah'ın kitabının içerisinde Muhammeden rasulülullah vardır.

Onun hayatı farklı birşey söylediği söylenen sözler ayrı birşeydir bu net.

Kanımca siz onun sünnet dediğmiz hayatı a dan z ye ile ilgili müslümanları ne kadar bağlayıcı olduğu husundaki fikirlerinizi net açıklar iseniz konu sonuçalnmış olur.

Siz biryandan onu devre dışı bırakmak kimsenin haddine değil diyorsunuz bir yandan fakat kelimesini kullanarak konumuzla ilgisi olmayan hadislerden söz ediyorsunuz.
biz burada muhadisleri yada hadisleri tartışmıyoruz.

Şimdi diyelimki bir insan Allah'a inamıyorsa ona kalkıp Allah'ın kitabında delil getirmeye çalışmamız ne kadar doğru olduğu manidardır.Çünki adam kitabın sahibini kabul etmiyor kitabı nasıl kabul etsin.

Biz burda hadisleri değil bu hadislerin isnad edildiği hadislerin sahibi husunda hemfikir olamıyoruz.Bu hadislerin sahibi husunda hemfikir olmazsak onun sözlerini fiillerini konuşmamız anlamsız olur.

Biz onu görmedik onun kuranı anlayış ve yaşayış biçimi bizi bağlarmı bağlamazmı önemli olan bu.

Bağlamaz diyorsak bu bizi bağlar ve iman tazelemek gerekir

Bağlar diyorsak o halde zaten hemfikiriz bize gelen sözleri fiilleri dosdoğru terazinin adaletinden geçirerek önce iman edip sonra haytımıza aktaracağız inşallah.

Arkadaşlar Allah için söyleyin sözlerim net değilmi.

SAYGILARIMLA KAMER34

Alıntı ile Cevapla