Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2011, 17:35   Mesaj No:14

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

Alıntı:

Kral, bu atalar dinini ve bu düzenini daha sonra Hz yusufu görev başına getirterek yıkacak.
FİRAVUNUN HZ YUSUFA İMAN ETMESİ VE İSLAMI KABULLENMESİ

HZ YUSUFUN FİRAVUNU KAFİR DEĞİLDİ.

Firavun Hz Yusafa iman edip islamiyeti kabullenmiş midir ?

Evet. Çünkü Yusufun Firavunu Hz musanın Firavunu gibi kafir değildi.

Vermiş olduğum önceki ayet delilleri ile Firavunun Kendi dinin değil, ANCAK Hz İbrahim, ishak, ismail ,yakub ve yusufunun dini ile Allaha iman etmesi ile açıklanabilirdi. Veya en azından islam dinine sempati duymasıyla açıklanabilirdi.

Hz Yusuf, Hz musa gibi Allahın dinini kendi firavununa tebliğ etmiş midir ?

Karşılaştırma

Hz Musa ve Hz Yusuf Her ikisi de saray ortamında bulunmuş,biri köle olarak diğeri firavunun evlatlığı olarak.

Her iki peygamber de kendi Firavunlarına Allahın dinini tebliğ etmiştir. Tebliğ ettiklerinde Musanın Firavunu hiddet gösterip, musayı ve ona inananları yok edeceğini söylerken Yusufun Firavunu, sen tarafımızdan güvenilir insansın diyerek ona istediği görevi vermiştir. Yusufa güvenerek onun tebliğine iman etmiştir.

Hz Yusufun kendi kralına ( Firavuna) islam dinini tebliğ etmediği düşünülemez. Açık ayet yok. Ama akli deliller var. Ayetler arası bağlantılardan bu akli delil hemen ortaya çıkar.

Hz yusuf Allahın dinini Firavuna Tebliğ ettiği halde, Firavunun , Allahın dinini reddedip islamiyeti kabul etmemesi düşünülemez. Neden düşünülemez ?

Çünkü Firavun islamiyeti reddedip, kabul etmediğinde Yusuf peygamberin firavunun kabinesinde görev alması hiç düşünülemez. Böyle bir ihtimal hiç de akli ve islami değildir. Böyle bir ihtimal söz konusu bile değildir.

Çünkü iman ile küfür bir arada barınmaz. Devlet düzeni ve yönetimde iman ile küfürü bir arada işletemezsiniz.

Peki Şöyle olabilir mi ?

Hz Yusuf Kralın kabinesinde görev almayı neden kabul etmişti ?

Sadece, Kuraklık döneminde var olacak en şiddetli kriz döneminde geniş kitlelere karşı bu zorlu ve ağır görevi üstlenebilmesi için mi ?

Gelecek kriz döneminde ve bunun öncesindeki bolluk yıllarında, önlemlere, korumaya, işleri özenle idare edebilme yeteneğine ve de tarımı, ürünleri denetleyip korumaya ihtiyaç olduğu için mi ?

Gerek bolluk yıllarında, gerekse kuraklık yıllarında bu misyonun yerine getirilebilmesi için, gerekli tüm ayrıntıları içerebilen bir bilgiye, iyi bir yöneticiliğe ve bir deneyime sahip olduğunu düşündüğü için mi ?

Bu misyonu en iyi yerine getirebilecek kişinin kendisi olduğunu, bunda Mısır halkı ve komşu halklar için büyük bir hayır bulunduğunu düşündüğü için mi ? Ne demişti ?

"Çünkü ben hazinelerinizi titizlikle korurum ve onların nasıl yönetileceğini iyi bilirim..."

Yedi yıl süresince Mısır halkının tümünü ve çevredeki komşu halklarına gıda sağlama görevini yerine getirilebilmesi için bu kirizi aşabilmesi için mi ?

Hem kendi kabilesi ve hem de komşu kabileleri etkileyecek ağır ortamda bu kirizi aşması için mi ?

Evet bunlar için olmakla beraber asıl amaç bu değildir.Bu üstlendiği görev kendisi için bir fırsattı. Nasıl bir fırsat ?

Hz Yusufun Öncelikli ve asıl amacı üstlendiği görev ile Allahın dinini yaymak istemesidir..Peygamber sorumluluğu ile tebliğ görevini yerine getirmek istemesidir.

Dolayısıyla Hz Yusuf'un kendisi için talip olduğu bu görev, Allahın dinini mısır halkına tebliğ edip, yayması bakımından bulunmaz bir fırsattı.

O halde Hz yusufun görev üstlenmesindeki asıl Amacı, yeryüzünde Allah'ın egemenliğini kurmaktır. Yani yeryüzünde Allah'ın hükmünü geçerli kılmaktır. Her şey Allah'ın dininin zaferi içindir. Kullar üzerinde Allah'ın Rabblığını geçerli kılmak içindir.

Devamı var



__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla