Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ocak 2011, 14:19   Mesaj No:1

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Müslümanlarda Domuz Eti ve Şarap Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL

Müslümanlarda Domuz Eti ve Şarap Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL

.


“O, size ancak ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı haram kıldı. Fakat kim mecbur kalırsa, saldırmamak ve sınırı aşmamak üzere (yiyebilir). Çünkü gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.”(Nahl Süresi 115 Ayet; Ali Bulaç Meali)
“Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz.”(Maide Süresi 90 Ayet, Ali Bulaç Meali)

Kuranı kerimde de açıkça belirtildiği üzere domuz eti ve alkol Müslümanlara haram kılınmıştır. Bu konuda herhangi bir problem yoktur, sorun günümüz Müslümanlarının sadece domuz eti ve şarap üzerinden Müslümanlıklarını ortaya koymalarıdır. Genelde halkı Müslüman olmayan ülkelerde yaşayan Müslüman gençlerin domuz eti yemeyerek, halkı Müslüman ülkelerde yaşayanlarında şarap içmeyerek Müslüman olduklarını ispatlamaya çalıştıklarını görürüz.

Sanki Allahın yasakladığı başka bir şey yokmuş, Müslümanlık sadece domuz eti ve şarapla ispatlanırmış gibi, dört elle domuz eti ve şarap yasağına yapışan Müslüman gençlerimizin hayatlarını gözden geçirdiğimizde, alkol ve domuz etinin neden bu kadar önemsendiğini fark edebiliyoruz.
Müslüman olmayan ülkelerde, özellikle Avrupa’da yaşayan Müslüman ailelere mensup gençlerin hayatları, Müslüman olmayan Avrupalı gençlerin hayatlarından pek farklı olmamaktadır. Gece eğlenceleri, barlar, pavyonlar, ırkçılık, ilimden uzaklaşma, İslami esasları öğrenmede alakasızlık, ahlaksızlık, kumar ve uyuşturucu kullanma, tüm bu hareketlerin hiç biri İslam’a uymamaktadır. Dolayısıyla böyle bir yaşama sahip olan şahıs kuran ehli oluşunu ispatlamada zorluk yaşamamak için dört elle domuz eti haramlığına yapışmaktadır.

Aynı şekilde halkı Müslüman ülkelerde yaşayan gençlerinde at yarışı oyunları, kahve oyunları, ahlaksızlık, İslami esasları öğrenmede alakasızlık, milliyetçilik, karaborsacılık, tefecilik gibi İslam’ın yasakladığı birçok yaşam tarzının içine gömüldüklerini izliyoruz. İçinde bulunduğu yaşam tarzı Müslüman oluşunu desteklemeyen gençlik, alkol haramlığını Müslümanlığının ispatı için en uygun materyal olarak görür. Gençlerimizin klasik savunması, dünyaya ayak uydurmak için zamanın günahlarına bulaşmanın bir zorunluluk olduğu söylemidir.
Oysa Allah sadece domuz eti ve şarabı haram kılmamıştır. Kumar, şans oyunları, israf, ilimsizlik, İslami ilkeleri öğrenmede gayretsizlik, ahlaksızlık, kibir, mafyalık vb tüm kötü hasletleri yasaklamıştır. İslam gençliğinin Müslümanlığı ispat etmek için tutunacak dal bulamayışı hem kendilerinin hem ebeveynlerinin suçudur.

Anlattığımız durum günahkârlıkla karıştırılmasın. Günah işlendiğinde elbette günahkâr olunur, fakat günahkâr Müslüman ile hayatının temel değerlerinden birini büyük günahların oluşturduğu Müslüman arasında büyük farklar vardır. Her Müslüman küçük yada büyük günah işleyebilir, düşündürücü olan günah işlenmiş olması değil şarap ve domuz eti dışında Müslümanlığını ispatlayacak başka bir materyal bulamayacak kadar büyük günahları arkadaşı yapmış olmaktır.

İslam boyunda taşınacak altın gerdanlık değildir. En yüksek duvarlara çakılması istenen göz kamaştırıcı resim değildir, güzel sözlerle yüceltilmesi istenen harikulade felsefi bir düşünce sistemi de değildir. İslam, kuran ahlakını yaşatan her bir Müslüman’ın kendisidir.


KARAKÖSE
www.medineweb.net
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi KARAKÖSE 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Müslümanlarda Din İşleri Müdürlüğü... Makale ve Köşe Yazıları KARAKÖSE 0 1824 16 Mart 2012 15:51
Müslümanlarda Sahabe Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 6 3114 03 Ocak 2012 10:45
Müslümanlarda Hadis Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 22 7793 05 Ağustos 2011 09:04
Müslümanlarda Kuran Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 23 8934 20 Temmuz 2011 09:29
Müslümanlarda İman Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 1851 02 Mayıs 2011 09:36