Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Şubat 2011, 21:54   Mesaj No:27

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1173
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

Değerli Hocalarım,
Konu bittiğine göre,teknik anlamda değilde(abdulhamid açıklamış zaten),genel bir bakış açısıyla bir kaç noktaya değinmek istiyorum.
öncellikle din kelimesi sanıldığı gibi dar kapsamlı bir kavram değildir.din denilince islam anlaşılmamalı.islam dinlerden biridir.din adı ne olursa bir düşünce sistemidir.buna göre ateizm bile bir dindir.ve dünyada dinsizlik diye bir kavram yaşamış değildir.dinsiz diye bir din yaşamamıştır.kralın dini,ateistlerin dini,gelenekçilerin dini,ataların dini,törelerin dini,kurancıların dini,ehli sünnetin dini vs hepsi bir dindir.
ve inne dinne indellahil islam-Allah indinde geçerli din islamdır.

konunun kemale ermesi için bazı sorular soralım ve cevablarımıza göre ilerliyelim;
1-mekke döneminde,Resulullah(S) hakim değildi,Allahın dini Hakim değildi.bu dönemdeki zülümler,işkenceler,tecritler karşısında Resulullah ne yapmıştır? müşrikleri insafa davet etmiştir.tevhide davet etmiştir.saklanmıştır.gizli örgütlenmiştir.zalimin elindeki köleleri azat ettirmeye çalışmıştır.müslümanların geleceğini inşa için elinden gelen her türlü siyasi manevraları denemiştir...
doğru mu ?
2-habeşistana hicrete izin verirken,hristiyan olan necaşinin adil olduğunu,müslümanlara kucak açabileceğini,müslümanların orda rahat edeceğini düşünmüş,müslümanların dinlerini necaşi dininin hüküm sürdüğü bir ortamda yaşayabileceğini düşünmüş ve dile getirmiş,ashabını yollamıştır.
doğru mu ?
3-islam dini Resulullah(S) sağ iken,sadece 10 yıl hakim olmuştur.13 yılını günümüz dünyasının zülmü karşısında kat be kat acımasız bir kabile devleti(dini) emri altında geçirmiştir.
doğru mu ?
4-10 yıllık bir islam devletini kurmak için 13 yılını geceli gündüzlü cehd ile kararlılıkla inançla değerlendiren Resulullah,hamzasını ve onlarca ciğerparesini feda dahil,akabe biatları,bedir,uhud,hendek,biri maune vs lerden çekinmiyerek,davasının zaferine çalışmıştır,çekinmemiştir.
doğru mu ?
5-medine döneminde,yahudilerle dostluk kurmaya çalışmış,mümkün olduğu kadarıyla bunu zedelememeye çalışmıştır.anlaşmalar yapmış,ittifaklar kurmuş...zamanı geldiğinde hepsini sürmüştür yada imha etmiştir.
doğru mu ?
6-munafıklar lideri abdullahı ve gizli ordusunu karşısına almayıp,siyasi manevralarla zaman kazanmış,büyük davası için küçük mikropları kendi haline bırakmıştır.zamanı geldiğinde dırarlarını başlarına yıkmıştır.
doğru mu ?
7-mekke fethi ile,islam muzaffer hakim oldu.Resulullah yaşayan islam düşmanlarını 2 saatte bitirebilirdi.hepsini affetti.islam düşmanı ebu süfyana yüzlerce deve vererek davasına ısındırmaya çalışmıştır.ciğerparesinin karnını deşip ciğerini parçalayan hindi davasına kazandırmak için affetmiştir.
doğru mu ?
8-ilk 7 made takkiye mi idi ? değilse ne idi ? gücü yetmediğinde katlandı,gücü yettiğinde affetti.bunun açıklaması nedir acaba?
9-ebu leheb küfrü ile ebu talip küfrü arasında fark varmıdır? varsa nedir? yoksa nedir ? ikiside müslümanlar için eşit mesafedemidir? bunu chp zihniyeti ile akp zihniyetini seçmekle başbaşa bırakılmak zorunda kalsak? bu pencereden bakalım mı ?
10-din şahsimi kurumsal mıdır? yani tayyıp erdoğan dini ile laik din aynımıdır ? sen hayri abi,sen abdulhamid abi,sen müslümanlardan abi tayyıp erdoğanın yerinde olsanız ne yaparsınız?Allah için vicdanen cevap ?
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla