Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2011, 16:47   Mesaj No:34

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hz Yusufun Firavunu Kafir değildi.

AYETİN AÇILIMI İYİ BİR ŞEKİLDE YAPTIĞIMA İNANIYORUM Kİ, SİZİNDE İFADE ETTİĞİNİZ GİBİ,

İktidarı elinde bulunduran kişi veya zümreler ALLAHIN YASASINA ZIT bir hükmü uygulayamazlar. Açık ayet var. ALLAHIN İNDİRDİĞİ İLE HÜKÜM ETMEYENLER YA ZALİMDİR YA DA KAFİRDİR.

MAİDE 44:"Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, işte onlar kafirlerin ta kendileridir
Bedii Hamit adlı üyeden alıntı


Kamer 34 ten alıntı
Bu cümlelere bakalım bu cümleler Bedii Hamit beyin cümleleri,o tartıştığmız bölümü okuyun bu cümlelerle kıyaslayın.İktidarı elinde bulunduran zümreler yada kişiler Allah'ın dinine ters hüküm veremezler,peki verirlerse ne olur Bedii Hamit beyin kendi cevabı maide 44-45-47 yani hem zalimdirler,hem fasıktırlar, hemde kafirdiler.Demekki bugünkü iktidar Allah'ın dinine zıt hiç bir hüküm vermesi söz konusu değildir ve vermiyorudur!
-----------------------------------------------------------




Karşınızda Adı sadece müslüman olan , fakat laik rejimi benimsemiş milyonlar varsa ve bu kitle biz allahın yasaları ile yönetilmek istemiyoruz dese, siz zorla allahın hükümlerini tatbik edemezsiniz.

Bir toplumun çoğunluğu biz allahın yasaları ile yönetilmek istemiyoruz dese, siz onlara baskıcı ve dayatmacı olarak allahın dininin hükümlerini zorla benimsetemezsiniz ve uygulayamazsınız da

Yapılacak olan Yusufi yöntemdir. İktidara hemen başa gelen Hz yusuf , veya o makama geldiği anda O makamda hemencik islam hükümlerini uygulamamıştır. Belli bir süre o yasalar yürürlükte kalmıştır. Çünkü, Böyle bir durum tagut dininine mensup olan bir toplumda infala sebeb olur.

Öncelikle tebliğ metodunu kullanarak, tagut dinine mensup halkı islama ısındırmak ve daha sonra yavaş yavaş iktidarında verdiği güçle Allahın yasalarını uygulamak en akılcı ve en islami yoldur. Hz yusufun iktidarda iken benimsediği yoldur ki, kralın yasaları ile adlandırdığımız o hırsızlık olayından sonra kralın yasaları uygulanmamış, ortadan kalkmış ve kaldırılmıştır. Bakın konu ile yaptığım açıklamalara


__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla