Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2011, 10:10   Mesaj No:4

HakikaT

Medineweb Aktif Üyesi
HakikaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:HakikaT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10886
Üyelik T.: 04 Ekim 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Memleket:ArzdaN SeMaYa ÜmmeTiN OlmaK İçiN DuaDayıM...
Yaş:37
Mesaj: 203
Konular: 22
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kur’ân-ı kerimle amel etmek mümkün mü?

Alıntı:
kamer34 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Büyük âlim Muhammed Hadimî hazretleri bu gerçeği şöyle ifade eder:
"Dindeki dört delil, müctehid âlimler içindir. Bizim için delil, mezhebimizin bildirdiği hükümdür. Çünkü biz, ayetten ve hadisten hüküm çıkaramayız. Bunun için, mezhebimizin bir hükmü, ayet ve hadise uymuyor gibi göründüğünde, mezhebimizin hükmüne uyulur. Başka bir ayet veya hadisle değişmiş olabilir o hüküm. Bunları da ancak müctehid âlimler anlar. Bunun için tefsir ve hadisten değil, âlimlerin kitaplarından dinimizi öğrenmemiz gerekir."
Hakikat ADLI ÜYEDEN ALINTI

Yukarıdaki yazıyı bu cümleye kadar okudum,ötesini okumadım yazı tam bir facia

Hakikat arkadaşım bu yazı islam dini açısından çok sakıncalı düşünceler taşımaktadır.

Tamam her müslüman kuranı okuyup alim olmayabilir,fakat her İNSAN kuranı okuyup islam dininin temel öğretilerini almak zorundalar.

Bunun için, mezhebimizin bir hükmü, ayet ve hadise uymuyor gibi göründüğünde, mezhebimizin hükmüne uyulur.
alıntı

Bu düşünce tamamen Allah'ın kitabına aykırıdır hiç bir alim yada mezhep imamları böyle bir görüşü kabul etmez.Kendilerini Allah'a adamış onurlu hayat yaşayan bu imamlar mezhepte kurmamışlardır.Fakat onlardan sonraki insanlar onların fikirlerini mezhepleştirmişlerdir.

İslam deilil ister delilsiz ilim olmaz eğer biz islamı bilmezsek bu imamlarımızın hatasını nasıl anlayacağız değilmi.Yukardaki yazıya baktığmızda adeta imamlara (mezhepler) ismet sıfatı verdiğine tanık oluyoruz.Bak İmamı Şafi-i ne demiş.

""Deililsiz ilim tahsil eden gece karanlığında odun toplamaya çalışan adamın hali gibidir.Gece karanlığında odun toplarken kendisini bir yılanın sokacağından habersizdir.""

Yukardaki mantık tarikat mantığıdır derlerki eğer şeyhinizi af edersiniz ters birşey işlediğini görürseniz hemen onun hakkında kötü düşünmeyin onun mutlaka bir bildiği vardır.

İslam bu tarz düşüncelerden uzak bir dindir.


Allah'a emanet ol ve olun

Eywallah kardeşim..Bilgi edinmek bilmemekten iyidir..Sonuç itibarıyla yanlış fikir beyanında bulunmuş olabilirler ve yanlış bir düşünceyle insanları yönlendirebilirler..Mademki benim bilmediğim şeyleri siz benden iyi bilip uyardınız saygım sonsuzdur..Amaç zaten hakkı gerçeklerle yaşayıp yaşatmak.. Bizde ona göre tedbirimizi alıp fikir beyanımızda bulunuruz...Uyarınız için teşekkür ederim..(müslümanlardan , kamer 34) eywallah..
__________________
Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim...
İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim...
Alıntı ile Cevapla