Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2011, 15:54   Mesaj No:2

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Allahın indirdiği ile hükmetmeyenler....

MAİDE 47: İncil ehli Allah’ın onda indirdiği ile hükmetsin. Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler, fasıkların ta kendileridir.( Ve kim, Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, o taktirde işte onlar fâsıklardır.)

İncil ehli nasıl Allahın indirdiği ile hükmedecek ? Tahrif edilmiş incil sahifelerindeki İncil hükümleriyle mi ? Yoksa.............

Kuranın bu mesajı hiristiyanların Allahın dinini uygulamada Kurana göre amel edeceğine yöneliktir.

Çünkü Kuran hem Tevratın ve hem de İncilin tasdikleyicisidir. Kur'an zaten kendisi bunların tasdikleyicisi bozulan ayetlerin de düzelticisi olduğunu söylemektedir

Bu Kitap`ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun. (Nahl 64)

O, sana Kitabı Hak ve kendinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, Tevrat`ı ve İncil`i de indirmişti. (Ali İmran 3)

Kuranın MAİDE 47 AYETİNDEKİ mesajı, hiristiyanların Allahın dinini uygulamada incile göre değil, ancak ve ancak Kurana göre amel edeceğine yöneliktir. Onları son peygamberin dinine ,islama ve kurana uymaya davet eder. ve oradaki inen hükümleri öncelikle kendi nefsilerine ve dünya işlerine hükmetmelerini ( Tatbik etmelerini ) ister, şayet bunları yapmıyorlarsa onların fasık olduğunu söyler.

devamı var
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla