Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2011, 22:41   Mesaj No:16

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart Cevap: Sinsi Plan; "Yalnız Kur'an"

Müslümanlar,
bazen yazmadığım bir şeyi bana mal ederek o kadar çekilmez oluyorsun ki!
bazen konuyu anlamadan cımbızlayarak ahkam kesilmen ayrı bir tebessüm alanıdır.
1-bir din tamamlandıysa tamamlanmıştır.o dine mensup olan Peygamberin,ashabın,yetişmiş alimlerin,fetva anlamında,tefsir anlamında,fıkıh anlamında açılımları dine hizmetmi oluyor dine ekleme mi oluyor? ekleme diyorsan tedavi olmalısın!
2-tasavuf islami değildir demişsin.yahudi yada hristiyanimidir? Muhalafet edeyım derken anlaşılmaz çıkmazlara giriyorsun farkındamısın? adı çokmu önemli?kuranda geçen tezkiye,nefsi mutmainne alanına ne diyorsun sen ? biz tasavuf adını verdik.sen başka adı ver başkası başka ad versin ne farkeder?tasavuf islami değildir demekle bir şeyı ispatlıyorsun? "CEHALETİNİ!"
3-kuranı kuran tefsir eder demişsin kısmen haklısın.kısmen diyorum çünkü bu tezinde eksik ve sakat.kuran anlaşılması için bazen kendisini tefsir eder,bazen resulunu devreye sokup tefsir eder.eğer kuran kuranı tefsir eder ve bu yeterlidir diyorsan bana şu soruların cevabını kurandan vermelisin.
  • kurana göre 5 vakit namazın,kılınışını,tarifini,farzlarını,abdesti bozanları,rekatları,kıyamını,rukusunu,sucudunu anlatırmısın! anlatamazsın çünkü bu alan resulullaha bırakılmıştır.hayır diyorsan ispatla bekliyorum .
  • kuranda oruç, zekat,hacc,hayz,nifaz,islam hukuku(fıkıh) yapılşı ,isahı,farzı,vacibi,kime neye nasıl ne zaman verilir yapılırı anlatırmısın? anlatamazsın çünkü bu alan resulullaha bırakılmıştır.hayır diyorsan ispatla bekliyorum.
  • biliyorsan izah,ispat edeceksin,bilmiyorsan ahkam kesilmiyeceksin.
4-seyıd,kutup,gavs bizim ümmetin iman,alim,mürşitleridir.elimizdeki kaynakların musenifleridir.takvalarıyla,ilimleriyle,amelleriyl e,rehbelikleriyle topluma örnek olan peygamber öğrencileridir.sıdkı ekber olan ebu bekri sıddıkın,tekhurafesini,bidatını,kurana sünnete aykırı tek suçunu bana söylermisin? herkes onu yalanlarken,mirac konusunda,"eğer muhammed demişse doğrudur"diyen sıddıktan bahsediyorum.bırakın artık holiganlığı,büyüklerimizi,alimlerimizi,mürşitlerim izi,ashabı güzini ret etmeyı,onları aşağılamayı! "büyüklerinesaygıyı göstermeyen,küçüklerine şefkati göstermeyen bizden değildir "hadisişerif uydurma değildir korkma.
neyse...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla