Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2011, 12:20   Mesaj No:3

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Haşr 7. ayette geçen, peygamberiniz neyi verdiyse onu alın.......

Benim için; (KONUYU NASILDA ÇARPTIRIP ASLINDA KURAN DEYİP KURANSIZ Bİ hayata yönelişin ispatını yapacaz...) demişsiniz, ama siz her ne hikmetse kur'an ile yetinemeyeceğinizi, yalnız kur'anın yeterli olmadığını kanıtlamaya çalışmışsınız. Çok ilginç bir yaklaşım. Demekki size göre sorduğunuz iki sorunun cevabını kur'andan bulmamız mümkün değil. Bu durumda acaba hangi mezhebin içtihatlarından yada doğru kabul ettiği hükümlerinden faydalanmalıyız? Madem kur'andan sorduklarınıza cevap bulamıyoruz, bu durumda herşeyden nice örnekler kur'anda yok demektir, sizin sözlerinize göre.

En son cümleniz çok daha ilgin. ( her şey kuranda açıklanmışya ....) Allah açıklanmış diyor, ben değil. isteyen inanır isteyen inanmaz. Bizler imtihandayız, kimin hangi soruya yada hangi konuya ne şekilde cevap vereceğine, inanacağına doğrusu karışmak kimsenin zaten haddine değildir. Bu dünyada iman adına söylediklerimizin ve uyguladıklarımızın doğru yada yanlış cevabını, huzuru mahşerde göreceğiz. Sorduğunuz sorulara birçok yazımda cevapları vardır. Aynı şeyleri söylemekle bir sonuca varmamızda mümkün değildir. Sorduğunuz iki sorunun cevabını siz kur'anda bulamadığınıza göre, istediğiniz yerden bulmaktada özgürsünüz, buna karışamam. Ben bu iki sorunun cevabının kur'anda olduğunu açıkca görüyorum. Bu benim imtihan olduğum konudaki cevabımdır. Rabbin huzurunda hangimizin bu soruyu doğru cevapladığını göreceğiz.

Bir arkadaşımız hala benim peygamberimizin konumu hakkında ki düşüncelerimi soruyor, tartışmak istediğini söylüyor. Yüzlerce kez söylediğim halde, anlatamadıysam, bundan sonra nasıl anlatayım. Bu konu hakkındaki düşüncelerimizin doğruluğunuda Rabbin huzurunda göreceğiz. Dikkat ederseniz yazdığım konu ile hiç alakası olmayan sorularla muhatap oluyorum, burasıda dikkat çekici. Bu örnekten yola çıkarak sorduğunuz iki sorunun cevabını herkez kendi nefsinde cevabını versin. Siz cevabı yoktur diyorda, rabbimin kur'ana sarılın her sorununuzu çözecek ve her sorunuza ışık tutacak dediğini açıkca gördüğünüz halde, hala bana böyle sorular sormaya devam ediyorsanız, bu türlü sorulara artık cevap vermeyeceğim. Bunu nasıl yorumlayacağınızda size kalmış.

Saygılarımnla Halukgta
Alıntı ile Cevapla