Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2011, 20:46   Mesaj No:21

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Sinsi Plan; "Yalnız Kur'an"

Yitik sevda arkadaşım her nedense bazı insanlar düşüncelerini mertçe ortaya koymak yerine bazı şeylerin arkasına sığınmayı din zanediyorlar.

Eğer ki insan Allah'ın kitabını okumuş ve düşüncelerini sağlam bilgi üzerine bina etmiş ise,bu düşüncesini üstü kapalı olma yerine,yuvarlak kelimelerle değil net bir şekilde ortaya koymalıdır.Bunun tersi kurana aykırı bir durum olmaktan başka birşey değildir.

Allah siz anlayasınız diye biz kuranı kolaylaştırdık size bir elçi ile bunun nasıl algılanacağını ve nasıl yaşanacağını gösterdik diye buyurduğu halde,birileri her nedense Allah'ın elçisi hususun da ki fikirlerini bir türlü orataya koymaktan geri durmaktadır.Halbuki bizim okuduğumuz kuran da Allah insanlardan korkmayın benden korkun dediği halde,bazı insanlar insanlardan tepki alacak diye bu görüşlerini bir türlü orataya koymaktan insanlardan korkmayı tercih edebilmektedirler.

Peygambere bakış açısı endeksli bir din anlayışı taşıyan bazı çevreler sokaklarda olsun kendi kitaplarında olsun peygamberi ptt görevlisi olduğu zehirli fikirlerini açıklamaktan çekinirler.Madem ki bunu açıklamak kolay birşey değil o halde her cümlenizin aralarına neden peygamberi dışlayıcı bir şekilde satırlar kuruyosunuz.

Bu sinsi planı bütün insanlar net bir şekilde görmekte zorluk çekebilirler ki çekiyorlarda, fakat bu çevrelerin yazılarını okuduğum vakit ben şahsen bu sinsi planı çok net görmekteyim.Ve diyorum ki biraz dürüst olalım düşüncemizi ortaya koyalım dileyen cevap veririr dilayen kabul eder dileyen red eder.

Fakat bazı çevreler bunun yerine duygu sömürüsü yaparak konuyu başka yerlere çok maharetlidirler.
Alıntı ile Cevapla