Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mart 2011, 15:01   Mesaj No:3

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kıyamet alametleri ve Hz. İsanın geleceği konusu.......

Mevlüt abim insanlar Allah'ın kitabından ve Rasulunden uzklaştıkları zaman artık duymayan görmeyen yada yalan yanlış duydukları herşeye iman eden birer yaratık oluverirler.Malesef islam dini adı altında olur olmaz bir yığın bidat hurafeler inançlar mevcut olmuş bu sinsice tuzağa geçmişte isimleri çok büyük alimlerde alet olmuşlardır.

Bu bidat ve hurafeleri ayıklamak yerine kendi kitaplarına
aktarmış milyonlarca insan da bunları okuyarak adeta imanın bir şartı imiş gibi birbirlerine aktarmışlardır.

Mevlüt abim güzel bir temennide bulunmuş bu tarz bidat ve hurafeleri günümüz alimleri çıkıp hakikati anlatsınlar diye serzenişte bulunmuşsun.

Mesih (İsa)’in ineceği iddiasında bulunup, bunu imani bir esas olarak, kaynaklarında sunan İslam alimlerinin, bu tavırlarından vazgeçip hakikatleri açıklamak ve aktarmak ile meşgul olmalıdırlar. Delil olarak şu sözleri her daim meşhurdur.


Allah’ın kadiri mutlak olduğu ve isterse ‘’Kun Feyekun’’ emri ile istediği her şeyi yapabileceği bu hususta elbette şüphe yoktur. Lakin Allah’ın İsa (a.s) gökten indireceğine dair kesin bir kanıt yoktur. Allah ‘’Kadir’i mutlak’’ olduğu gibi ‘’Hakimdir’de’’ İsa (a.s) yeniden yeryüzüne inişi ile ilgili ne gibi bir hikmetinin olacağını da savunanların izah etmesi gerekir? .Bunu izah edemeyenler bu İşi Allah’ın mutlak gücüne havale edip işin içinden çıkmak adına kolaycılığı tercih etmektedirler.
MEVLÜT HÖNÜL den alıntı

Allah aşkına bana söylermisiniz hangi alimler.Günümüz toplumunda krinikleşmiş bu ve buna benzer hurafeleri ortaya koyacak toplumun gazabını göz önüne alacak rahat para kazanma yerine rahat bir hayat sürdürme varken kim rahatını bozacak? kim gerçekten Allah'ın halis dinine ortaya koyacak? Bu riski kim alacak?

İnsanların yeniden Allah'ın onlar için beğendiği dine samimi ihlaslı cesur bir şekilde dönmedikçe bu tarz bidat ve hurafelerden kurtulmaları imkansızlaşır.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla