Konu Başlıkları: hristiyanların soruları
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ocak 2008, 21:18   Mesaj No:6

KalbinNûru

Medineweb Sadık Üyesi
KalbinNûru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KalbinNûru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:41
Mesaj: 549
Konular: 49
Beğenildi:8
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: hristiyanların soruları

1- Yaratan hiç Yaratılan'a benzer mi? Allâh Teâlâ'nın elbette herşeye gücü yeter. Kur'ân'da bu açıkça ifâde ediliyor. Allâh Teâlâ bütün noksan sıfatlardan münezzehtir. İnsan ise âciz yaratılmıştır. Allâh Teâlâ akla gelen her türlü şeylerden berî'dir. (uzaktır.) Mûsâ -aleyhisselâm- zamânında onun kavmi Allâh'ını yemeğe dâvet et gelsin demeşti. Allâh Teâlâ'da geleceğini söylemişti. ve bir insan gelmişti beklediler beklediler gelmedi. Mûsâ -aleyhisselâm- sordu Allâh Teâlâ ise geldiğini söyledi ve o gelen insan ile berâberdim dedi.

2- incil elbette değiştirilmiştir. ve orjinal incil ehl-i kitapta biliyor ki yok edilmiştir. tıpkı Tevrat'ında yok edildiği gibi. 4 tane incil olduğunu söylüyorlarsa o zaman neden Allâh Teâlâ ayrı ayrı 4 tâne kitap göndersin. Kitap gelen Peygamberler'e hep 1 tane gelmiş incil neden 4 olmuş düşünmezler mi? Hepsi aynı ise neden katolik ve ortodokslar olarak ayrılmışlar?

3- Onlar ehl-i kitap Îsâ -aleyhisselâm-ı eğer kabul etselerdi Peygamber olarak zâten incil Kitâbı değişmezdi. Çünki Îsâ -aleyhisselâm- kendilerine Peygamber olduğunu haber veriyor.Saff(*) Sûresi
6 - Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, “Bu, apaçık bir sihirdir” dediler.
4- göğe yükselmiş Peygamber sâdece îsâ -aleyhisselâm- değildir. İdrîs -aleyhisselâm- bildiği kadarıyla İlyâs -aleyhisselâm-da ve bir Peygamber olmak üzere 4 Peygamber göğe yükseltilmiştir.
devam edecek...
Alıntı ile Cevapla