Konu Başlıkları: Tekfir Psikolojisi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2011, 00:16   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir Psikolojisi

Tekfir; her dönem ve devirde dinî sebeplerle ve ehliyetli kişilerce yapılabildiği gibi, bilhassa son yıllarda ehliyetsiz kişilerin zihinleri ve dilleri, bu büyük fitne ile adeta tarumar olmuştur sözü asla Kur'ani bir yaklaşım değildir.

Bu sözün Kur'an'i bir dayanağı olmadoğı gibi sünnete de kendisine bir dayanak bulmamaktadır. Dört büyük mezhep imamlarının kaynaklarında da kendisine bir dayanak bulamamıştır.

Günümüz de bazı çevreler tarafından özelikle tekfir konusu sık sık dile getirilmekte sanki bir yerden düğmeye basılmışçasına ısrarla bu TERİMİN islam termolojsinden çıkarmak çabası içerisine girilmektedir.

Tekfir terimini islam termolojisinde çıkardığımızda bugün yeryüzünde yaşayan dinlerin tamamını isimlendirme ve tanımlama mantığınıda ortadan kaldırmış oluruz.Örneğin Yahudilik Hıristiyanlık Budi-izm Hindu-izm Sabi-ilik daha bir çok dini tanımlama imkanımızıda kaybetmiş oluruz.

İslamın red sonra kabul dini olduğunu kabul edecek olursak bu yukarıda açıkladığımız anlayış piskoljisini kabul etmemiz sanırım olabilir birşey olmaktan uzak bir düşünce olduğu kanısındayım.

İslam dini kendisinden başka hiç bir dinin varlığnı kabul etmez. Beşeri beyinlerden ortaya çıkarılmış olan dinleri tekfir etmek islamın olmazsa olmazlarının birinci şartıdır.

Israrla kafirun suresini Kur'an'dan çıkarmaya çalışmak pisikolojisi derhal tedavi olmak zorunda ve alemlerin rabbi olan Allah'a tevbesini bildirmek durumundadır.

Birileri çıkıp bizim mukadesatimizı dil uzatılmakta diyor,birileri çıkıp tekfir ehliyeti olanlar tarafından ancak edilebilir mantığını öne sürmektedirler.Bu ehliyeti olanlar kimlerdir sorusunu kendilerine yöneltiğimiz bu fikir sahipleri bize adres olarak binlerce yıl önce vefat etmiş alimlerimizin adresini vermektedirler.

Kendilerine şunu soralım bugün demokrasi denilen bir baş belası rejimle karşı karşıyayız,bugün büyük şeytanın (Amerika) büyük oyunları karşı karşıyayız onu tekfir etmeyelim mi.Vefat etmiş alimlerimiizin bu konuda fetvaları yok diye o halde biz müslümanlar olarak büyük şeytanın oyunlarına alet mi olalım.

Yok yok sanırım sorun bu olmasa gerek büyük şeytanı tekfir etmek hiç kimseye bir sıkıntı oluşturmamaktadır.

Sorun büyük şeytanın dostlarını tekfirde etmekte galiba. Büyük şeytanın işlerinden biride güyya adı islam olan ülkelerdeki yönetici kadroların kendi emelleri doğrultusunda Allah'ın hükümleri üstüne hüküm koyarak gerçekleştirdiği planları ile ilgilidir. Ne zamanki bir müslüman çıkıp şeytanın bu oyununu bozmaya çalışırsa hemen bakarsın ki her taraftan sesler yükselmekte müslümanların aleyhinde tekfirci,gerici,irticacı gibi yaftalamalarla insanları onların aleyhinde harekete geiçrmeye çalışılmaktadırlar.

Yusuf el Kardavi hakkında bir kaç cümle söylemek gerekirse ona şunu söylerim. Bugün senin islam dünyasının hali ortada, dünyanın neredeyse her yerinde zillet altında kafirlerin köleleri durumundan olmanız sizin ne kadar büyük bir alim olduğunuza işaretidir.

Daha düne kadar arap yarımadasında dikta rejimler ile batı dünyasının arasında dönen dolapları bozmak için ne yaptınız.Bugün bile yine emperyal güçlerin tüm arap dünyasına sahneye koydukları oyunları bozmak için ne yapıyorsunuz.Sizin fikirlerinizin bir ürünü değilmi bugünkü islam dünyasının durumu.

Ama yok siz hakikaten çok çalışıyorsunuz daha bir kaç gün önce libya halkına yönelik kaddafiye karşı savaş vermek gerektiğine fetva verdiğiniz bu son derece büyük bir başarı çünki sizin anlayışınıza göre tek tağut kaddafi olması gerek.

Bilal Hattab hocam sizden istirham ediyorum şehit Seyyid Kutub'u bu tarz görüşlerinize alet etmeyin çünkü şehit bu tağutları tekfir ettiği ve oyunlarını bozmağa çalışıtığı için şehit edilmiştir.
Allah Ona Rahmet Eylesin

Şehit Seyyid kutup emperyal kafir güçlerinin bölgedeki bu kötü emellrini görmüş ve şöyle demiştir.

"Mesele siyonist emperyalist ve haçlı güçlerinin bölgede insan unsurunun temel kuvvatelerini yok etmeğe yönelik planları ile ilgilidir.Bunu milyonlarca insanın eline en güçlü silahı dahi versen karşı koyamacak yıkıntı çöküntü haline getirmek istekleri emelleridir.

Çünkü silahları harekete geçiren insandır,silahlar ise insanı harekete geçirmez. Toplumlar inanç ve ahlaki yönden yıkılınca milyonlarca insan dalga üstünde duramayan çerçöpten farksız hale gelir"
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla