Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2011, 02:16   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kader konusunu kur'an ışığında nasıl anlamalıyız?

SELAMUN ALEYKUM

Taibiki bir çok konuda olduğu gibi kader konusuda geleneksel islam anlayışında tam anlamyıyla bir hezeyandır.

"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım."
Zariayt/56


Diye buyuran yüce Allah insanın yaradılış gayesini çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. İnsanın yaradılış gayesi kulluk olduğuna göre insanın kulluğun dışındada bir yol tutabilmesi anlamı da çıkmaktadır bu ayette.

Cennet cehennem hak ile batıl imtihan kavramlarını kökünden yok eden gelenekçi islam kader anlayışı şüpheisiz Allahın dinine aykırı bir görüştür.


"İnsanı önünden ve arkasından izleyen (melekler) vardır, onu Allah'ın emri ile gözetlerler. Herhangi bir toplum özündekini değiştirmedikçe Allah onun konumunu değiştirmez. Allah, bir toplumun herhangi bir kötülüğe uğramasını dileyince, onu hiç kimse önleyemez. İnsanların Allah'dan başka hiçbir koruyucusu, kayırıcısı yoktur."


İnsanın her yaptığını kayıt altına alan görevli meleklerin varlığını yüce Allah bize bu ayette bildirmektedir. O halde irade dediğimiz algı tüm manasıyla birlikte işletilmekte ve insanları meleklerden ayırd eden en büyük özellik olduğuda aşikardır.


Sizler durumunuzu değiştirmedikçe biz size islama giden yolları kolaylaştırmayız bilakis sizler durumunuzu değiştirmedikçe size kötülüğe şirke küfüre giden yolları kolaylaştırırız yani sizler iradenizi olumlu yönde kullanmadıkça biz sizi kendi kötülüğünüzle başabaşa bırakırız.


Ben müslüman olmadan önce bu konu hep kafamı karıştırmtı bizim orda çok genç yaşta bir kız çocuğu sanırım 15-16 yaşlarında idi bir köy ağasına babası yüksek bir başlık parası ile satmıştı.


Bende anneme dedim ki anne bu iş yanlış değil mi bu adam çok yaşlı bu adam yarın öbür gün ölünce bu kızın hali ne olacak diye sordum.Annem aynen şu cevabı vermişti bana:


Bak oğlum bu Allah'ın kaderidir demek ki Allah bu kızın kaderinede böyle yazmıştır buna iman etmek lazımdır.

Tabi ben o güne kadar Allah'ın kitabını bir kere dahi açıp bakmadığım için peki anne dedim fakat bu cehalet o günkü müslüman olmayan beynime dahi saçma sapan bir düşünce olarak kalmıştı.


HALUK arkadaşım sizi aramızda görmekten memnuyiyetlik duyduğumuzu belirtiriz fakat konuyu yine peygambere getirmiş olmanız hakikaten çok pröfesyönelce olmuş


Bakın şuna inanki aklı selim her müslüman yukarıya diyanetten vermiş olduğunuz o rivayetleri zaten kabul etmez.


Bugün laik olan kesimler bazı kendini bilmez bayanların altı paris üstü mekke misalı giyinişlerini hatta baş örtüsü altında yapıkları fuhuşiyatı ki bunlar yaşamış olduğum ilde de bizzat tanık olmaktayım tüm bunları kalkıp hemende islamı kötüleme aracı olarak kullanırlar.


Sizin asla böylesine kur'an'ın ruhuna aykırı rivayetler nezdinde Allah rasulüne bakış açısına saldırmamanız gerekmektedir.


Bütün dinlerde bidat hurafe şeyler vardır.Din adına dinden olmayan şeyler islam dininede sokulmak istnmişir.Bizim mukkades kitabımıza uymayan onun ruhuna aykırı olan tüm sözler ayaklarımın altındadır.


İnşallah biz müslümanlar bu pis sözleri ayıklayacağız duru tertemiz olan dinimizin aslına uyugun yaşayacağız

Allaha Emanet ol ve olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla