Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2011, 17:21   Mesaj No:5

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kader konusunu kur'an ışığında nasıl anlamalıyız?

Alıntı:
mecnun Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hadid 22:Yeryüzünde ve sizin başınıza gelen herhangi bir musibet yoktur ki Biz onu yaratmadan önce o bir kitapta bulunmasın. Doğrusu bu Allah'a kolaydır."


burda geçen o kitap kelimesinni levhi mahfuz olduğunu düşünüyorum...

(Abdullah b. Amr b. As rivayet ediyor: "Bir gün Allah Resulü elinde iki kitap olduğu halde yanımıza geldi.
-Bu kitaplar nedir, biliyor musunuz? diye sordu.
—Hayır bilmiyoruz. Haber verirsen biliriz Ya Resûlallah! Dedik. Şöyle buyurdular:
-Bu sağ elimdeki kitap, cennet ehli olanların isimlerinin yazılı olduğu kitaptır. Burada onların, babalarının ve kabilelerinin ismi yazılıdır."
(Burada Allah Resulü konuşmayı kesti. Yani kitapta, o insanın kabilesi nereye kadar uzanıyorsa hepsi yazılıdır. Melekler o insanın ismini hiç şaşırmadan tespit edebilecektir. Çünkü en küçük teferruata kadar o kitapta tespit yapılmıştır...). Devam eder:
"Bu sol elimdeki kitaba gelince onda da bütün cehennem ehlinin isim listesi vardır. Onlar da orada baba ve kabile isimleriyle kaydedilmiştir... Bu her iki kitaptaki isimler ebedî olarak ne artar ne de eksilir."
Allah Resulü böyle deyince sahabe sordu: "Ya Rasulallah! Mademki iş neticelenmiş, kitaplar dürülmüş, kalem kaldırılmış biz niçin amel ediyoruz?"
Efendimiz şu cevabı verdi: "İstikametten ve itidalden ayrılmayın. Cennet ehlinden olan hayatı boyunca ne yapmış olursa olsun, cennet ehline ait ameli işlemeden defteri kapanmayacaktır."
Ve Allah Resulü sözlerine şöyle devam buyurdular: "Eğer kişi cehennem ehliyse, daha önce ne yapmış olursa olsun, cehennem ehline ait bir amel işler ve defteri öyle kapanır.")

bu hadis nerden alıntı..ben şimdiye kadar hiç böle bi hadsi okumadım


ve
Mecnun arkadaşım

Piyasada Allah'ın rasulu adına o kadar şeyler söylenmiş ki hadis adı altında olan rivayeti okumamış olmanız gayet doğal.

Bu kavram kargaşalığı içerisinde hakikaten herşey birbirine karışmış durumda.Din adına dinden olmayan o kadar söz ve fiil vardırki piyasada ve acıdırki milyonlarca insan bu dinden olmayan şeylere itikad etmişlerdir.

Kader Allah'ın takdir ettiği kimsenin müdahele şansı olmayan doğa üstü olaylardır.Örneğin güneşin bir düzen içerisinde milimetrik hesaplar yapılarak yaratılması Allah'ın bir kaderi sonucudur.

Bugün doğada görgüklerimiz elementlerin hepsinin yapı formülü bir kaderdir.Dünyada hiç bir şey yokturki onun nasıl yaratılmış olduğu ile ilgili bilgiler levh-i mahfuzda bulunmuş olmasın.

Dünyada iki türlü hal vardır

1-) insanın kendi eliyle yaptıkları
2-) Allah'ın kaderinin bir sonucu meydana gelen olaylar.Bizler eğer bu iki durumu birbirlerine karıştırır isek tıpkı mekke putperesleri gibi Allah'a iftira atmış oluruz. Hani onlar şöyle demişlerdi "Eğer Allah dilemeseydi ne biz nede atalarımız şirk koşmazdık" işte kader konusunu doğru algılayamadığımızda bizde mekke müşrikleri durumuna düşeriz.

Dün japonyada çok büyük bir dehşet verici deprem meydana geldi.Bu gibi doğa üstü olaylar Allah'ın bir kaderi sonucu meydana gelmiştir.O halde Allah birşeyi diledimi onun artık kaderini değiştirecek yoktur.

Fakat gelenekçi islam anlayışında her herkes herkesin kaderi ile oynyayabilmektedir.

HALUK bey sizede bişey demedik sayın abim yine bir yığın sitemde bulunmuşsunuz.Bunlar sizin kendi fikirleriniz dileyen kabul eder dileyen red eder.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla