Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2011, 13:15   Mesaj No:2

Zemahşeri

Medineweb Acemi Üyesi
Zemahşeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Zemahşeri isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13486
Üyelik T.: 13 Mart 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:13
Mesaj: 23
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler.

Yukarıdaki ayetin üzerinde çok iyi düşündüğümüzde, günümüz İslam âleminin içinde bulunduğu HARAM BATAKLIĞINI anlamak, zor olmasa gerek. Allah bakın neleri HARAM kıldığını söylediği halde bizler, bunun tersini yaşayıp neler söylüyoruz, bir düşünün isterseniz.( hakkında hiçbir delil indirmediği bir şeyi, Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır.) Bizler kur’an da hiç bahsedilmeyen, açıklanmayan yüzlerce hatta binlerce konular hakkında anlatılan rivayetlere iman edip, nasıl bir yanlışın içinde olup, HARAMI tıka basa yediğimizin farkında mıyız? Kur’an da her şey yoktur diyenlere inandığımızda, nasıl bir bataklığın içine çekildiğimizi lütfen artık fark edelim. Yorum ve karar sizlerin. Çünkü bu yanlışı yapanların sonu ve gideceği yeri Rahman çok güzel işaret etmiş, anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Haluk bey Kuranda her şeyin ana muhtevası vardır desek daha iyi olacak Kuran'da yaradılan herşeyin isminin zikredilmesini beklemek zaten Kuranı ciltlerce kitaba dönüştürmek olur ama ana muhtevası vardır herşeyin bu verilen ana muhtevalar dahilinde tezekkerun zikir/düşünce ehli asrın getirmiş olduğu tereddütlere cevaplar çıkarmaktadırlar bu cevaplar Kuranın önüne geçmedikçe kabul ederiz.

Rivayetlere gelince nedense sizin söylemlerinizde yerlere göklere sığdıramadığınız LAİK'LİK putu doğru oluyorda Allah'a iman etmiş zatların söylemleri her zaman şüpheli oluyor kıyas yapmanızı rica edecem Allah'ın dinine karşı canla başla mücadele etmiş olan yakın tarihin kendi alanında muhteşem dehası ataputunun görüşleri sorunsuzda Şeyh said teymiye seyyid kutup hasan el benna humeyni şeriati mutahhari beheşti izzet derveze fadlullah gibi canı malı ve imanının tüm zerresi ile mücadele etmiş alimlerin rivayetleri şüpheli olmakta ???
Alıntı ile Cevapla