Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2011, 20:25   Mesaj No:4

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Allah Kur'an ayetlerini elçisine, RÜYASINDA vah yeder mi?

Alıntı:
mecnun Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Çünkü Allah eğer bu yöntem ile elçisine rüyasında eğer bizlere iletecek, bizleri ilgilendiren bir vahiy göndermiş olsaydı, Allah elçisi bunu kur’a na hemen geçirmez miydi?


ilk olarak burdan başlamak istiyorum...son cümlenize dikkar çekin lütfen Peygamber efendimiz Kur' an a hiçbi ayeti kendiliğinden geçirmemiştir..ve kaldıki Kur'an Peygamber efendimizin vefatından sonra mushaf haline getirildi..bu cümlenizde sanki ayetleri Peygamber efendimiz seçerek yazmış gibi bi ifade oluyo...

bir diğeri necm suresi 4.ayete bi bakın

''O, kendi arzusu ile söylemez, o (söylediği), kendisine vahyedilen bir vahiyden başka bir şey değildir"

kendi arzusuyla söylemiyo Allah söylettiriyo..kalbine ilham vererek melekler vasıtası v.s...yani rüyada gördüğü bişey ayet olarak geçmemişse bile bu müslümanlar için hüküm derecesindedir..hadis dir..

yine bir hadisde şöyle buyurulmaktadır : Bana Kur'ân ve onunla beraber O'nun gibisi verildi. Şunu iyi biliniz ki, Allah Rasûlü'nün haram kıldığı da Allah'ın haram kıldığı gibidir..." (el-Hadis ve'l Muhaddisûn,12; Kurtubî, Tefsîr, 75)

şu an aramızda bi uyarıcı bir peygamber olmadığı için yapılacak şey son peygamberin getirdiklerine uymaktır dimi..o zaman Kur'an ve hadisler ayrı tutulmamalıdır...Allah Resulü nün söyledikleri Kur'an da yok diyilerek yok sayılmamalıdır..bir fetva arnırken önce ayate sonra hadise bakılır ikisi birbirinden ayrı olmaz
MECNUN arkadaşım böyle düşündüğümüz müdetçe haluk bey ve onun gibi düşünenler hep haklı olmuş olurlar.

Birincisi Allah'ın ilah sıfatı vardır haluk bey Allah'ın ilah sıfataını atatürke vermektedir sizin bu anlayışınıza göre sizde peygambere bu sıfatı vermektesiniz.

Bu iki görüşün birbirlerinden hiç bir farkı yok helal haram yetkisi tek ilah olan Allah'ındır.Bu noktada peygamber onun ortağı değildir hele ataput hiç değildir.

Mecnın arkadaşım yukarıda hadis diye zikir ettiğiniz rivayet Allah'ın kitabına aykırıdır.Bir müslüman olaya şu şekilde bakabilir peygamber 23 yıllık hayatı içerisinde tamamı Allah'ın kontrolü altında geçmiştir.Maide/3 yüce Allah sizin üzerinize olan nimetimi tamamladım diye buyurarak peygamberin ahlakından yaptıklarından ve yapmadıklarından tamamından razı olduğunu beyendiğini bize kuranda bildirilmektedir.

Bunun gerisi boş ve anlamsızdır.Allah Muhammed (sav)e Hz.ibrahimi örnek göstermiş bizede Hz.Muhammed (sav) i örnek göstermiştir olay bu.Allahın rasulunun din adına söylemiş olduğu her söz müslümanın şeksiz şüphesiz itaat etmesi farzdır.
"Allah ve Resulü, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir erkek ve kadına, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur."Ahzap/36
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla