Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2008, 12:00   Mesaj No:16

fazil

Avatar Otomotik
Durumu:fazil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 612
Üyelik T.: 02 Aralık 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 3
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: konu açılsınn

işgüzar yöneticiler konuyu açsın forum demek tartışma demektir. kaldı ki saygı sınırlarını zorlayan bir ifadeye de rastlamadım orada. tamamen iş güzarlık.
konuya değinmek gerekirse:

öncelikle

1.fatih "kardeş katli vacibtir" hükmünü kafasına göre vermiş değildir. zamanın en önemli ilim adamlarının kılavuzluğunda vermiştir.
2.buradaki "vacibtir" kelimesini illa ki "vitir vacib" namazı gibi allahın emri telakki etmeyiniz. vacib demek gerek demektir o halde bu fetva: kardeş katli gereklidir. manasındadır. o da durduk yere değil tabi.

şöyle düşününüz:

1.osmanlının müslümanlığı üç kıtaya yaymadığını, islamiyete bir katkısı olmadığını söyleyecek çıkmaz aramızda. peki, eğer devletin bekası tehlikeye girerse tehlikeye sokanları ölümle cezalandırmak kadar gayet normal birşey olabilir mi? velev ki kardeşim ya da anam babam olsun.

bu açıdan düşünürseniz göreceksiniz ki fatih büyük bir fedakarlık yapmıştır. devletin bekası adına kardeşinden vazgeçme fedakarlığıdır bu.

peygamber efendimiz, kızına peygamber kızı olduğunua güvenme dememiş miydi? aynı şey hocam aynı şey. fatih de kardeşine padişah kardeşi olduğuna güvenme demiştir....

kardeş katli fetvası olmasaydı, osmanlı belki 10-15 yıl yaşayacak; balkanları, hicazı, mağribi,mısırı fethedemeyecek müslümanlığı üç kıtaya yayamayacaktı.

hal böyleyken hala kardeş katli konusunu suistimal etmek. biliyorum amacımız nedir?

bu yazıyı okuyanlardan istirhamım; fatih sultan mehmetin ruhuna birer fatiha okuyalım inşallah...

allah mekanının cennet eyleye...amin.
Alıntı ile Cevapla