Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2011, 20:57   Mesaj No:17

yakuti

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:yakuti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11368
Üyelik T.: 07 Ocak 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 53
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: mezarlığa çiçek götürmek caizmdir?????????


Kardeş [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...],

İşin enteresan tarafı şu ki, bendeniz bir başka forumda "Cehennem Azabı ebedi değildir!" diyenlerle bu sözlerinin küfür olduğunu belirterek tartışırken; burada da tarafınızdan "Cehenennem ebedidir, girneler bir daha çıkmaz !" sözüyle karşılaştım ... Güzel kardeşim şimdi size şöyle izah etmeye çalışayım ki, Cenab-ı Hak Asr Sûresinde "Bütün insanlar husrandadır." buyuruyor.
Hiç imanı olmayanların kurtulamayacağı açıktır. Fakat bu ayet bize şunu da hatırlatıyor ki, hakka iman etmekle beraber güzel işleri yapmayan, hakkı ve sabrı tavsiye etmeyen kimseler de bir çeşit ziyandan hariç kalmamış olurlar. Yani, bunlar iman ettikleri halde büyük-küçük günâh i,şleyen fasıklar ve asilerdir. Demek olur ki, iman olunca amelsizlik ziyan etmez diyen mürcie mezhebi sahiplerinin görüşleri doğru değildir. Doğrusu sünnet ehlinin dedikleri gibi
imanı olupta, imanına göre amel etmeyen fasıklar, asiler içinde bir çeşit ziyan vardır. Zira ebedi olmamakla beraber isyankar müminler içinde cehennem vardır. İman en sonunda onları da kurtarırsa da kötülükleri iyiliklerinden ağır gelen müminlerde günahları temizleninceye kadar cehennem azabı olan hüsranı göreceklerdir. Öyle ki, ulema en uzun duranların yedi bin sene olacağına kail olmuştur.(bakınız Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsiri Asr Sûresi ayet :7-8)
Allah bizleri cehennem azabından korusun.
Alıntı ile Cevapla