Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2011, 22:52   Mesaj No:9

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: “Ölülere Kur’an Okumak Caizmidir?”

Yakuti arkadaşım sanırım yanlışlıkla olmuş fakat lütfen bir daha olmasın neyseki ben düzelttim.Başka sitelere ait logo reklam ve tavsiye ediciye şeyler Medineweb forum sitemizin kurallarına aykırıdır herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor teşekkürlerimi sunuyorum.


Şimdi konuya gelecek olursak bak güzel abim bizler Kur'an-ı anlamamak için adeta elimizden geleni yapıyoruz.Allah Kur'an da açıkça bu kitap diriler içindir dediği halde biz halen Kur'an ölülere okunmaz diye birşey yazmıyor diyoruz.


Bakın Kur'an da viski yada eroinde yazmıyor fakat biz sarhoş edici bütün maddelerin haram olduğunu ayeti genelleştirerek biliyoruz.Cenaze namazına gelince Namaz duadır.


TEVBE : 84 - Ve onlardan biri ölürse asla namazını kılma ve kabirinin başına gidip durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Resulünü tanımadılar. Ve fasık olarak can verdiler.
Burada bizim konumuz Kur'an-ın ölülelere okunurmu okunmazmıdır?Allah'ın emri olarak ölen müslümanların cenazelerinde iki rekat namaz kılmaları farzdır bu Kur'an-la ve sünnetle sabittir.

ŞİMDİ ölen müslümanlara dua etmek ayrı birşey gidip mezarları başında Kur'an okumak yada güya hatim çıkarmak ayrı birşeydir.Bizler Muhammed (sav) Peymaberimizin ismini zikir ederken ona salat ve selam göndeririz yada ölen bir müslümana Allah'tan mağfiret diler ona rahmet okuruz yani dua ederiz.

Fatiha suresine dikkat edin şöyle deriz ilet bizi yarabbim nimet verdiklerinin yoluna deriz işte böyle hem kendimiz hem ölmüş kardeşlerimiz için dua ederiz.

Bakın yukarıya alıntı yapmış olduğunuz metnin içerikliğine tamamı duadır.Zaten namazda bir çeşit duadır yani Kur'an da geçtiği şekline bakarsanız "Salat" olarak geçmektedir.İşte bundan yola çıkarak mealciler islam da şekli namaz olmadığını ancak duanın var olduğunu iddia etmektedirler.

Şimdi kimsenin şöyle bir iddiası yok ölülere rahmet okunmaz ölülere dua edilmez diye.Şunu iyi bilelimki bu Kur'an bir hayat nizamıdır bunu böyle anlamdığımız müddetçe sağlam bir akideye sahip olmuş olmayız.Allah Kur'an da aklımızı vahy doğrultusunda kullanmamızı emir ediyor.

2:170 -Onlara: "Allah'ın indirdiğine uyun." dendiği vakit de: "Yok, atalarımızı neyin üzerinde bulduysak ona uyarız." dediler. Ya ataları bir şeye akıl erdiremez ve doğruyu seçemez idiyseler de mi onlara uyacaklar?

2:242 -İşte akıllarınız ersin diye, Allah size âyetlerini böylece açıklıyor

İşte böylece bizlerin aklımızı kullanmamızı yüce Allah bizden istemektedir.Bizde Allah'ın kitabını okuyacağız ona göre hidayet bulacağız eğer biz aklımızı kullanmayıp Kur'an-ı mezarlıklara haps edersek o zaman zelil olmaktan kurtulamayız.

(Ey Resulüm!) Biz, sana bu kitabı (Kur'ânı) sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman edecek topluma bir hidayet, bir rahmet olsun diye indirdik. (NAHL/64)

(Ey Muhammed!) Biz Kur'ân'ı senin dilin üzere kolaylaştırdık ki, onunla Allah'tan korkup sakınanları müjdeleyesin, inat edenleri de korkutasın. (MERYEM/97)

Allah'ın kitabı bu

Fakat insanların kitabı mezarlıklarda özel gecelerde kutlu doğum haftalarında mevlütlerde cenazelerde filan okunan kitaptır biz o kitabı kabul edemeyiz.

Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar. (EN'AM/92)

Hayır, hayır, O kur'ân kuşkusuz bir öğüttür. Dileyen onu düşünür.
(MÜDDESSİR/54-55)

Andolsun ki biz size açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik. (NUR/34)

Biz, bu Kur'ân'da akıllarını başlarına almaları için türlü şekillerde (ikaz ve ihtarı) açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır. (İSRA/41)

Bu (Kur'ân) insanlar için bir açıklama, Allah'dan gereğince korkanlar için doğru yolu gösterme ve bir öğüttür. (AL-İ İMRAN/138)

O hiç kuşkusuz, takva sahipleri için unutulmayacak bir öğüttür . (HAKKA/48)

Bgünkü yazının birinde bir bacı şöyle yazıyordu birileri sevgililer gününü kutluyor birileri bilmem ne haftası yada şu haftası bu haftası kutluyor bizde peygamberimizi kutlamış isek bunda ne var.

Şimdi böyle bir cümle kullandığımız vakit bizim Kur'an-dan sünnetten haberimiz yok demektir.Dinde ilaveler ve eksiltiltmeler olmaz.Dört halife dönemine bakın ölülere Kur'an okunduğuna dair bir tek rivayet varmı? Halifeler buna izin vermişlermidir? Bir bakalım arkadaşlar lütfen.

Dinde aslı olmayan din adına ortaya çıkan herşey bidatdır her bidatda dalalettir ve sapıklığa doğru bir adım daha ileri gitmektir.

Selametle kalın
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla