Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2011, 16:47   Mesaj No:12

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: “Ölülere Kur’an Okumak Caizmidir?”

Selamun aleykum

Bakın sizin yukarıda dua olarak verdiğiniz şu metin nerde geçiyor onu bilmeyorum şimdi hem sizin hem benim verdiğim hadisleri bir araya getirelim

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellemşöyle buyurdu:
"Allah'ım! Benim kabrimin tapılan bir put haline gelmesine müsaade etme. Allah'ın gazabı rasullerinin kabrini mescid edinenlere şiddetli olur."(Malik, Ahmed)

İbn-i Abbas radiyallahu anh şöyle demiştir:
"Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem kabir ziyaret eden kadınlara, kabirleri mescid yapanlara, ibadet edilen yer haline getirenlere, orada mum yakanlara lanet etti." (Ebu Davud, Nesei, Tirmizi, İbn-i Mace, Tirmizi bu hadis için hasen dedi)
Bu hadisler benim almış olduğumum hadisler

Kabirleri ziyaret etmekten sizleri men etmiştim. Artık onlan ziyaret edebilirsiniz.
[Müsiim/977. 'Çünkü kabirleri ziyaret etmek ahireti hatırlatır. (Tirmizî/1054)]

Bu hadiste sizin almış olduğunuz hadis aradaki ahenke bakarmsınız

Allah’ım! Dirilerimizi, ölülerimizi, hazır olanlarımızı, burada olmayanlarımızı, erkeklerimizi, kadınlarımızı, küçüklerimizi ve büyüklerimizi af ve mağfiret eyle! Ya Rabbi, içimizdeki kimseleri İslâm üzere yaşat, ölenleri iman üzere öldü Bilhassa bu ölüyü, kolaylığa, rahata erdir! Onu mağfiret et ve ondan razı ol! Allah’ım! Eğer bu ölü, iyilerdense, iyiliğini artır Kötülerdense, onu affet! Ona emniyet, müjde, ihsan ve yakınlık nasip et! Allah’ım! Onun kabrini Cennet bahçelerinden bir bahçe eyle! Onun kabrini Cehennem çukurlarından bir çukur yapma! Ya Rabbi! Beni, ana babamı, ölü diri bütün müminleri ve Müslümanları affet, bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn

Buda sizin alıntı yapmış olduğunuz kaynağı belli olmayan rivayet bu rivayette islama aykırı hiç bir şey yok.Bu metnin içerikliğine baktığımızda tamamen duadan ibaret olduğunu görürüz.Daha önceden açıkladığım gibi Müslüman olmak şatıyla kişiye dua etmek islamda caizdir.Size şunuda söylemiştirm Fatiha suresindede dua vardır.

Bizim mülaza ettiğimiz konu Kur'an-ın ölüler kitabı olarak algılanması ölülere fayda sağlaması meselesidir. Konuyu başka taraflara çekersek konu dağılmış olur. Kadınların kabir ziyaretinde men ediliş veya edilmeyiş meselesi başka mevzudur.

Allahın rasulu (sav) kabirleri ziyaretiniz ancak ölümü hatırlamak olmasıdır buyurduğu halde mezarlıklarda dükkanlar açarak Allah'ın ayetlerini hediye diyerek satanlar hüsranda olanlardan başkası değildir.

(2/128) Rabbimiz, ikimizi sana teslim olmuş (Müslümanlar) kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş (Müslüman) bir ümmet (ver). Bize ibadet yöntemlerini (yer veya ilkelerini) göster ve tevbemizi kabul et. Şüphesiz, Sen tevbeleri kabul eden ve esirgeyensin."

Amin işte bak yüce Allah böyle dua etmemizi istemektedir
Bak güzel abim Allah Yasin suresini/5-6.ayetlerinde Allah ne buyuryor

“Babaları korkutulmamış ve kendileri de gafil olan bir kavmi, çok güçlü ve çok merhametli olan Allah'ın indirdiği (Kur'ân) ile korkutasın.”

Kur'an bu işte Allah açıklamış şüphesiz bize düşen iman etmek.

Yasin/10- “Onları korkutsan da korkutmasan da onlara göre birdir, inanmazlar.”

Yasin/11- “Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediği halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakındırırsın. İşte onu bir bağışlanma ve çok şerefli bir mükafatla müjdele.”

Kur’an kendi kendini tefsir eder birde Allah’ın rasulu (sav) Kur’an-ı tefsir eder. Mutlak manada doğru olan tefsir şekli budur. Ayetlere bakın biz bu ayetleri mezara gidip ölülere okuduğumuzda hem komik duruma düşmezmiyiz? Ölünün kendisine faydası ancak yaşarken bu dünyada yaptıkları ve yapmadıklarıyla ölçülür.Ayetlere bakalım.

Yasin/12- “Gerçekten biz ölüleri diriltiriz, onların önceden yapıp gönderdiklerini ve bıraktıkları eserlerini yazarız. Zaten biz her şeyi açık bir kütükte, bir "imam-ı mübin"de (ana kitapta, yani Levh-i mahfuzda) sayıp tesbit etmişizdir. “

Bakara/180) “Sizden birinize ölüm gelip çattığı zaman eğer geride bir hayır bırakmışsa anaya babaya ve yakın akrabaya bilinen (uygun meşru) bir tarzda vasiyette bulunması -Allah'a karşı gelmekten sakınanlara bir hak olarak- size yazıldı (farz kılındı).”

İşte Yasin suresi ölüler dirilecek ve yapmış oldukları amelleri ile karşı karşıya kalacaklarını bu ayetlerden öğreniyoruz.Şimdi şu ayetlere bakalım

13- Sen onlara, o şehir halkını örnek ver. Hani oraya peygamberler gelmişti.

14- Hani biz onlara iki peygamber göndermiştik, fakat onlar ikisini de yalanlamışlardı. Biz de (onları) üçüncü bir peygamberle destekledik. Onlara: "Şüphesiz ki biz size gönderilmiş elçileriz." dediler.

15- Onlar da: "Siz bizim gibi insandan başka birşey değilsiniz, hem Rahman olan Allah, hiçbir şey indirmedi. Siz sadece yalan söylüyorsunuz." dediler.

16- Peygamberler dediler ki: "Rabbimiz biliyor ki biz gerçekten size gönderilmiş elçileriz."

17- "Bize düşen de sadece apaçık tebliğdir."

18- Onlar dediler ki: "Herhalde biz sizin yüzünüzden uğursuzluğa uğradık. Eğer bu işten vazgeçmezseniz, andolsun ki, sizi hiç tınmadan taşlarız ve mutlaka bizden size pek acıklı bir azab dokunur."

19- Peygamberler de şöyle cevap verdiler: "Sizin uğursuzluğunuz beraberinizdedir. Size öğüt verildi diye mi (uğursuzluğa uğradınız)? Doğrusu siz israfı âdet etmiş bir kavimsiniz."

20- O sırada şehrin ta ucundan bir adam koşarak geldi ve: "Ey kavmim! Uyun o elçilere!"

Bu ayetler Yasin suresinden
Yakuti bey Allah’ın adına söylermisiniz bu ayetlerin ölülerle ne alakası var? Bu ayetleri belli bazı kesimler bir takım menfaat için eğer ölülere okuyorlarsa bende diyorum ki bu kişiler kendileri ölüdürler bunun farkında değildirler.Bizim gidip bu yaşayan ölülere bu ayetleri okumamız gerekir diyorum.
Ölenler ölmüştür onların kabirleri ile uğraşmamak gerekmektedir.Bu tarz fikir taşıyan bazı din adamları ile tartışıtğımızda biz onlara Allah’ın ayetleri bu kadar açok net olduğu halde siz halen neden ısrar edip duruyorsunuz verdikleri cevap şu.

(8/6) “(Herşey) Açıkça ortaya çıktıktan sonra bile sanki kendileri göz göre göre ölüme sürükleniyorlarmış gibi seninle hak konusunda tartışıp duruyorlardı.”
(14/17) “Yutkunmaya çabalayacak ve boğazından geçirmeyi başaramıyacak, ona her yandan ölüm gelecek oysa ölmeyecek de. Ardından daha katı bir azab olacak.”

(35/22) “Diri olanlarla ölüler de bir değildir. Gerçekten Allah, dilediğine işittirir; sen ise kabirlerde olanlara işittirecek değilsin.”
Şimdi yakuti abim hak ortaya çıktığında onu kabul etmek gerekir onlar sözü dinler en güzeline uyarlar Allah’ın kavlı gereği Müslüman doğru söz nerden gelirse gelsin kabul eder.

Allaha emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla