Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2011, 22:56   Mesaj No:7

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır?

Muhsin hocam bu güzel açıklamnız teşkkürler ediyorum.

Allah aşkına benim yukarıdaki yazımda mezhep imamlarımıza yönelik bir tek yanlış cümle varmıdır.Ben hadis kaynağı açısından muvattanın üstünde kaynak bilmiyorum.İmam maliki medine alimi olması ve tebe-u tabi-in olması yani peygambere çok yakın olması onun çalışmasının çok önemli olduğunun kanıtıdır.

İmam şafi-inin bulabildiğim tüm kitaplarını kendi kütüphanemde bulundurmuşum ve yıllardır en çok onu okurum.imam Azamın imam Ahmet bn Hanbelin derin ilmi bizim için bir lütüf değilmidir?

Demekki sorun imamlarda değil hocam sizinde belirttiğiniz gibi körü körüne bizim alimlere kendimizi nisbet etmemizdir ben bunu eleştirdim. Hiç bir mezhep alimimiz herhangi bir konuda ezbere konuşmamışlardır konular için kılı kırk yararak ilim yapmışlardır.

bizler eğer samimi isek o halde imamlarımızın bu değerli çalışmalarını alalım okuyalım bilerek onların yoluna tabi olalım.

Muhsin hocam zaten sizinde dedğiniz gibi temel meselerde imamlar arasında bir ihtilafın olduğundan söz etmek yanlıştır.Buna bizim ilmimizde yetmez.

1-mezhepler,alimlerin hobileri,düşünceleri,kişisel uydurmaları veya dayatmaları değil,delillerini kaynaklarını dayanaklarını kuran sünnetten alan,islam şubeleridir.avamda mezhepler,sanki imam azam partisi,imam şafii örgütü,imam malik sendikası gibi anlaşılması cehaletten başka bir şey değildir.yaygın olan bu korkunç hatadan dönmenin yolu islam ilimlerinin iskelet kısmını kavramaktır.
MUHSİN HOCADAN ALINTI

İşte bugün mezheplere tam olarak bakışımız bu biz mezheplere böyle bir anlayış ile baktığımız müddetçe hiç bir mezhepçi olamayız.

İklimya bacım sizin kullanmış olduğunuz bir cümlenizi yazınızın içerisinden sildim.Siz tepki koymak yerine doğrudan hakaret edici cümle kullanmıştınız.Size neden benim gibi düşünüyorsunuz diye kızmadım sizi bir saygı çerçevesinde eleştirilerinizi yazmanızı istedim.

Başkalarına hakaret edeceğimize imamlarımızın kitaplarını okursak emin olun daha faydalı olacaktır

Teşekkürler.


__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla