Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2011, 22:47   Mesaj No:15

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır?

Bakın namazda elin bağlı olması yada olmaması meselesi hadis kiataplarında genişçe yer almaktadır. Kişi kendisi bakar en sağlam rivayeti alır hayatına aktarır. Bu meselenin teferuatlarının girecek durumda değilim nedeni şu.

Bugün insanlar Allah'ın şeriatini iptal etmiş kendi beşer akıllarına dayalı bir hayat nizamı meydana getirmek suretiyle tuğyan etmişlerdir. Bu tağutlar Allah'ı hiç hesaba katmadan kanunlar yapmakta ve insanları bu kanunlarla iadere etmektedirler.

"Yeryüzünde fitne kalkıp din Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın diye buyuran rabbimin çağrısı ben müslüman diyen herkesin birinci derecedede gündemini oluşturmalıdır. Bir arkadaşımız Medineweb forumda aynen şöyle bir başlık açmış "idam cezası geri getirilsinmi?" İşte bu bakış açısı benim haklılığımın tam olarak kanıtıdır.

Yüce Allah'ın hesaba katılmadığı yada kendimizi nisbet ettiğimiz mezhep imamımızın görüşlerine bakmadan bu söylemi halkın onayına sunmak bizim islam dinine olan yakınlığımızın ispatıdır. Bu canı kim verdi hangi meclis kimin görüşüne sunabiliyor. Peki bu hükmü verirken acaba Allah bu konuda ne diyor diye baktıkmı tabiki hayır.

Kayseride bir olaylar oluyor Burhan Kuzu idam cezası geri gelsin diyor chp bu demokrasiye aykırıdır diyor bunu gündem yapan arkadaşlarda sizler bu konuda ne diyorsunuz idam geri gelsinmi gelmesinmi diyor.İşte olay bu

Bu anlayış şirktir. ŞİRK ise yeryüzünde en büyük zulümdür. Hüküm koymada Allah rasulune dahi izin vermemişken birileri eğer bunu kalkıp parlementolara veriyorsa yada kendisi hüküm koyuyorsa işte bizim kalkıp namazda elin nasıl bağlandığını tartışmamız manasız olmaktan öteye geçmez.

Allah’ın size indirdiğinin bir kısmını haram bir kısmını helal kıldığınızı görüyor musunuz? Size Allah mı izin verdi, yoksa Allah hakkında yalan mı uyduruyorsunuz?” (Yunus 59)


Kayseride olan olay için için idam cezası verin yada başka bir hüküm verin diye allahtan bir habermi aldınız hani iman etmiştik hani bizim şeriatimiz allahın kiitabıydı hani peygamber önderimiz idi nerde?


“De ki Haydi Allah şunu haram kıldı diye şehadet edecek şahitlerinizi getirin….”
(Enam 150)


“Ne oluyor size? Nasıl hüküm veriyorsunuz? Yoksa sizin bir kitabınız var da oradan mı okuyorsunuz?” (Kalem 36 ve 37)

Yüce rabbim bu zihniyetlere nede güzel cevap vermektedir. Bu ayetlerin üstüne ne denilebilirki demekki bu zihniyetlerin kuranın dışında bir kitapları vardır.

"Yoksa onların Allah’ın izin vermediği şeyi kendilerine dinden bir şeriat koyan ortakları mı vardır?" (Şûra, 21)

"siz de, Allah'ı bırakıp taptıklarınız da hiç şüphesiz ki cehennem kütüğüsünüz"
(Enbiya, 98)

Mekke müşrikleri Allah'ın rasulune gelerek ey Muhammed hele bize söyle bakalım hüküm koymada bizede bir pay varmıdır.Allah şöyle cevap verdi.
''O, hukmune hiç kimseyi ortak etmez.'' (Kehf/26

''Huküm, yalnızca Allâh’a aiddir.'' (En'âm/57

"Sizin Allâh'ı bırakıp da kulluk ettikleriniz, Allâh'ın kendileri hakkında hiçbir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Huküm, yalnızca Allah'a aiddir. O, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan dîn işte budur lâkin insanların çoğu bilmezler." (Yûsuf/40

İdam kararının hükümünü birileri vere dursun.
Nasıl olsa bizler hakkındaki hükmünü muhakkak Allah verecektir.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla