Konu Başlıkları: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2011, 20:44   Mesaj No:16

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: "Haluk GE-TE-A'nın İtirafları"

Benim sözlerimden alıntı yapmışsınız. Bu sözlerden LAİKLİK DİNDİR diye bir sonuca mı varmışım, yoksa onu siz mi söylüyorsunuz. Gelin şimdide söylediklerimi tekrar anlatmaya çalışayım. Önce ilk alıntınızdan bir bölüm alalım.

(…….yoksa dinin ağırlık bastığı, kilisenin sözünün geçtiği, hatta kendi inançlarından olmayanlara karşı haçlı seferleri bile düzenleyen bir zihniyet midir o zaman daha iyi anlarsınız.)

Yukarıdaki sözleri neden söylemişim önce düşünelim. Avrupa laik yönetim şekline geçmeden önce, aşırı din ağırlıklı, kilise baskısıyla oluşan yönetimler tarafından yönetiliyordu. Onun içindir kendi inançlarından başka hiçbir inanca saygıları yoktu diyorum. Haclı seferlerinin nedeni de budur. Dikkat edin bunların yapıldığında Avrupa da laik devlet yönetimi yoktu. Hemen sizin cevabınızdan alıntı yapalım.

(lakilkik rejimi dini referans kullanmadığını bu yüzden sistem olarak dinsizlik olduğunu ispatlamaya çalışyorken….)


İşte yaptığınız başka bir hata, tek bir dini referans kullanmaz, tüm dinlerin, inançlarına göre sistemi oluşturur. Örneğin ben Müslüman’ım başımı çalışırken örtmek istiyorum, benim inancım böyle diyorsa, laik yönetim inancına saygı gösterir ve ona izin verir. Bir başka inanç ben Cuma günü Cuma namazına gitmek istiyorum benim inancım bunu emrediyor diyorsa, ona çalışma hayatında kolaylık sağlar. Hıristiyan olan benim dini bayramım var, ben üç gün tatil yapıp ibadet etmek istiyorum diyorsa, ona izin verir. İşte tam burada düşünelim, peki madem biz laik bir yönetimle yönetiliyoruz neden çalışanlar cumaya gidemiyor, izin verilmiyor? İşte bizim laik yönetimimizin adı var, kendisinin içi boşaltılmış. Daha açıkçası laik yönetim, şunu söyler. Vatandaş olarak sen inancını özgürce yaşa. Ben sana kolaylıklar sağlayayım işine karışmayayım der. Gelelim bizi yönetenleri seçmeye. İşte burada yine kur’an a ses vermeliyiz. Rabbim ne diyordu? Ehil insanları yönetici olarak seç, işte demokrasi, cumhuriyet yönetimi. İşte bu ehil insanlar da, çıkaracağı kanunları yine toplumun refahını sağlayacak onların istediği şekilde, genel çoğunluğun doğrultusunda yönlendirecektir, ama hiçbir inanca sınırlama getirmeden, engel olmadan.

Kanunları çıkartırken elbette referans bizler için kur’an olmalıdır, çünkü laik yönetim sergileyen Avrupa nın da kanunları dinlerinden referans alınmıştır, bunda hiçbir şüphe olamaz. Örneğin Allah kısasa kısas yapın diyorsa, bu toplumun çıkarınadır. Örneğin fuhuşun, cinsel sapıklığın önlenmesi gerektiği söyleniyorsa, mutlaka önlemler alınmalıdır kanunlarla. Bakın bunlar hangi dine inanca tabi olursa olsun, tüm insanların ortak paydasıdır, rabbin önerileridir. Tüm Dünyada ki Laik yönetim şekli bunların hiçbirisine karşı çıkmaz. Bu kanunlar sürekli ihtiyaçlara göre zaten değişkendir, bunu laik yönetim şekliyle karıştırmamak gerekir. Örneğin İran da laik yönetim yoktur ve derki bütün kadınlar başını örtmelidir. Ama ben başın örtülmesini dinin bir gereği görmediğim halde bana zorla bunu yaptırıyorsa, bu Allah ile benim arama girmek, yani benim imtihanıma müdahaledir.


Devletler, yönetimler buna asla karışamaz, kur’an buna müsaade etmez. İman, Allah ile kul arasındadır. Laik devlet yönetimindeki kanunlar, dine müdahale etmez, özgür bırakır. Ama tüm inançların yaşanması için önlemler alır. Bakın Avrupa ya ve Amerika ya bizim din kardeşlerimiz nasılda özgürce dinlerini yaşıyorlar. Onların içinde de laik yönetime karşı olanlar var. Hatta Müslümanlara verilen bu hakkın kısıtlanmasını istiyorlar. Kilisenin yine eskisi gibi yönetime müdahale etmesinin gerektiğinden bahsediliyor, ama elbette bunlar azınlıkta olanlar.

Tüm bu sözlerim acaba laik yönetim şeklinin din olduğunu mu anlatıyor? Yoksa siz benim asla söylemediğim bir düşünceyi, bana isnat mı ediyorsunuz? Laiklik bir din dedikten sonra, onu da benim savunmam, benim dinden çıkmam demektir. Bunu yapmaktan Rabbim beni korusun. Çünkü bu sapıklıktır. Bakın o kadar çok kur’an dan konuşmamız gereken konular varken, laik yönetim şeklini tartışıyoruz. Bizlere bazı şeyleri öyle anlatmışlar ki, artık ne söylerseniz söyleyin kabul ettirmek çok zor.

Ben hiç kimseye bu konuyu kabul etmesi konusunda ısrar etmedim, etmemde zaten. Geriye dönüp araştırın. Hiçbir yerde bu konuyu özellikle ben açıp konuşmamışımdır. Bir konu geçmiştir, ya da açılmıştır orada düşüncemi yazmışımdır. Bakın ben sizin benim gibi düşünmediğiniz için, size herhangi bir ısrar da bulunmuyorum. Bunu kabul etmek zorunda da değilsiniz zaten, yeter ki benim düşünceme saygısızca yaklaşmayın.

Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla