Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Nisan 2011, 16:27   Mesaj No:2

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İnşirâh...İnşirâh...İnşirâh...


YUKARIDAKİ ŞİİR muhtemelen yunus emreye ait bir şiirdir.Şiir deki masiva teriminin anlamı şu
Masiva her [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]den geçeni [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]ani ruh süzgecinden geçirmek dmektir



Masiva Yunus Emrenin şu mısrasında geçiyor

Masivadan bekliyorken bir haber
perde kalktı öyle gördüm ben beni
ben taşrada arar iken o can içinde can imiş (can içre can imiş
)


Yunus emre şöyle diyor ben Allah'ı taşların içinden ararkan Allah masivayı kaldırdı (yani gözümdeki perdeyi kaldırdı) meğerki ALLAH haşa içimdeymiş ben yeni fark ettim.

Masivadan ötelerden haber [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]tasavvufun derinliklerinde ki seyehatinde (Manevi aleminde) bir yere varmış olduğu ve vardığı noktada kalbin dereceyi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]ını farketmesi fenafillah olması vs.vs.


Rükuya eğilen bir beden senin karşında yüce makama erdi.Secdeye değen baş,merhametinle sana erdi.Oysa ben bilemedim.Kirlenmiş yüreğimle,sözlerimi dünyaya aşina ettim kapıldım bu misafirhanenin işvesine.Şimdi temaşa bile edemiyorum masivayı.
şiirin içerisinden alıntı

Şiirdeki bu satırlarda şöyle diyor.
ben kendimi bilemedim insan olduğuumu zan ettim daldım dünyanın işlerine yemeklere misafirlere kendimi insan olarak bildiğim için yüreğim kirlendi .fakat sen gözümde perdayei kaldırınca secdeye giden başım başım artık secde etme durumunu terk etti.çünkü bu anlayışa göre kişi fena hallerin en yükseyine ulaşınca kendisi artık kendi olmadığı haşa allah olduğunu idrak eder böylece ibadet etmesi düşünülemez.

Amansızım,dermansızım,fermansızım.N’olurs un Ya Rab yeniden yücelt beni gönül gözümden geçir beni.Gözyaşına gark eyle beni eyle ki insan bileyim kendimi.
bu mısralarda şu vurgulanıyor

Dünya işlerine daldım kendimi unuttum dermanım yok takatım yok yarab benim tekrar masivayımı aç kalp gözümü aç beni tekrar yücelt ben insan olayım FALAN.

Yukarıdaki şiirde Kur'an ve sünnete çok muhalif fikirler vardır.İlmi olan arkadaşlar bu şiiri biraz daha anlamları BAKIMINDAN açabilirlerse çok faydalı olacağı kanaatindeyim.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla