Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2011, 15:48   Mesaj No:52

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır?

SAYIN HALUK BEY siz hakikaten kendi pencerenizden olayları analiz etmeyi adeta bir usül haline getirmişsiniz. Ben sizin bu sitede yazı yazmanızı engellemiş değilim. Sizin konu başlıklarınız her ne kadar farklı olsada konu içeriğiniz hep aynı. Bende daha evvel Medineweb forumda sitemizde üyeleremize ait bölümde söyledim bir konu açmadan önce o konunun daha evvel açılmış yada açılmamış olduğuna bir bakın dedim.
Sizin konularınız ile ilgili mevzu bu sitede yeterince tartışıldı artık üyelerden bana şikayetler gelmeye başlandı. Bu sebeple Kur’an da peygamberin tanımı ile ilgili zıt fikirler tüm delilleri ile ortaya konmuştur. Dileyen dilediği görüşü tercih edebilir. Bu konuyu sürekli gündeme getirmek asıl amacımızın kaybolmasına sebep olacaktır.

Bizim asıl amacmız islam dinimizin itikadi fıkhi mevzularını Kur’an ve sünnet ışığında ortaya koymak cahillikten kurtulmak dinimizin içerisinde bulunan fıkhi ihtilafların nereden kaynaklandığını selef alimlerimizin dini nasıl yorumladıklarını onlara tabi olmanın ölçülerini ortaya koymaktır.İslam dini cehaleti kabul etmez. Selef alimlerimizde bu konu üzerinde çokça kitaplar makaleler yazmışlardır. Bizlerde selef alimlerimizin Kur’an ve sünneti anlamadaki yolunu takip ederek dini en doğru şekilde anlaşılmasının gerekliliğini ortaya koymaya çalışıyoruz.

Burada bizim gayemiz bunun dışında değildir. Biz Medineweb forum paylaşım sitesi olarak insanların körü körüne taklit yerine deliller ışığında Allah’a ve rasulune nasıl tabi olunacaığını,okumadan araştırmadan taklidi bir imanın müslüman kişiliği ile bağdaşmayacağını vurgulamak amacındayız.

Bu sebeple kişisel tartışmalara kısır döngülere bağlanıp kalmak üyelerimizin hem canını sıkmakta hemde hakikatın önüne bir engel teşkil etmektedir. Sizin davetinizin önünü kestiğimi söylemişsiniz. Bakın haluk bey bugün özellikle karadeniz tv kanallarını kiralayıp para ödeyerek kendisnin güya MEHDİ olduğunu iddia eden ADNAN OKTAR denilen zatta islam dinini anlattığını iddia etmektedir. Ben islam dinini anlatıyorum bunun önünü kesmek davetin önünü kesmektir iddiası sadece sizin kendi görüşünüzdür.

Dikkat ettim hiç bir konuya katılım da bulunmuyorsunuz. Ezberlediğiniz klişe sözlerden başka birşey söylemiyorsunuz. Çok konu başlığı açıldığında bunların güncellenmesi editörlerimizi bir hayli yormaktadır. Güncelleme yapılmadığı takdirde de değil siz bu sitede hiç birimiz yazı yazamayız. Çünkü site çöker.

Sizin davetinizin önünü kimse kesmemiş biz görüşlerimize uymayan sitemizde herkesin görüşelerini yayınlamasına izin veriyoruz. Daha sonra Kur’an ve sünnet doğrultusunda bu fikirlerin islamda yeri olmadığını çürütüyoruz. Sizi niye engellemiş olalımki sizin peygamberi devre dışı bırakma fikirlerinizin dışında başka dini bilgilerinizmi eksikmi ki diğer konulara katılım yapmıyorsunuz.

Muhsin hoca sizinle görüş farklılıklarının itikadi olmadığını belirtmiş. Ben bu konuda muhsin hocam gibi düşünmüyorum benim sizinle görüş farklılığım itkadidir. Buna rağmen siz dilediğiniz konuya katılım sağlayabilirsiniz. Yada daha önce açmış olduğunuz konulara tekrar yazı yazabilirsiniz. Ha bu arada atatürkün ve itaat terakinin hangi savaşları kazandıklarını bir türlü yazmadınız. Bu ülkeyi nasıl kurtarmışlar onu merak ediyorum işin doğrusu.
Saıygılarımla kamer34
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla