Konu Başlıkları: Bediüzzaman'dan Sözler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Nisan 2011, 21:10   Mesaj No:16

Numan Yalçın

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Numan Yalçın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6788
Üyelik T.: 04 Şubat 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Nevşehir
Yaş:43
Mesaj: 80
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Bediüzzaman'dan Sözler

Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
saide kurdi kendi döneminde ki adıdır bu şekilde hitap edilir.
Peki siz detaylı şekilde cevap vermediğiniz için ben size vereyim...

Bir zamanlar doğu illerine "Kürdistan" deniliyordu. Bu isim herhangi bir ırki mana taşımıyordu. Yalnızca coğrafi bir bölgeye verilen bir ismi çağrıştırıyordu. Pakistan, Afganistan gibi O bölgeden olan insanlara ise "kürdi" denilmekteydi.

Yine bu kelime, kişilerin o bölgeden oldu unu gösteren bir aidiyet ihsas ediyordu. Erzurumi, Konevi, Bursevi gibi. Bu manada Üstad hazretleri de, Osmanlı döneminde bu nam ile çağrılıyordu. Fakat bu aidiyetin daha sonra farklı manalar ihsas etmesi sebebiyle, Üstad hazretleri Osmanlı sonrasında kendi köyüne nisbetle "Nursi" soyadını almış ve bunu kullanmıştır.


Ve şu an siz bunu iyi niyetle kullanmıyorsunuz. Ve bu kelimeyi kullanarak Kürt diyerek veya doğulu diyerek ayrımcılık yapıyorsunuz. Siz bu kelimeyi bu vatanı bölmek için şimdi eski anlamından daha farklı kullanan ve Türkiye'yi bölme çabası içinde olanların bir numaralı hedefi haline gelen bir kelimeyi, insanların Kürt, Türk vb. ırkçı kelimeler ile ayrımcılığa tabii tutulmasını sağlayan zihniyyetle aynı dili kullanarak hem ırkçılık hemde Üstâd'a saygısızlık ölçüsünde kulanmanın da dinimizde yeri olup olmadığını düşünüp neler saçmaladığınızı anlamaya çalışsanız bence kendinize iyi edersiniz.

Arıca artık kendinize geliniz ve şunu iyi anlayınız. Bu site paylaşım ve Hizmet sitesidir. Sizin gibi sapık görüşlü kişilere deliller gösterildikten sonra insanlara hizmete devam edilmesi gereken bir sitedir. Daha neyi anlatacaz size herkes elinden geldiği kadar kaynak ve delillerini size sundu. Ama Allah Rasûlü'nün sünnetini, Alimleri, Hadisleri, hatta Mezheb İmamlarını kabullenmeyen hatta suçlayan ve kendisi sanki çok sağlam bir kaynaktan delil alıyormuş gibi saçmalayan sapıklarla kaybedecek vaktimiz yok maalesef. Kur'andan alıyorum diyeceksiniz. Allah Rasülünün sahabeleri Kur'ana inanmazmıydı da sünnete uydular? Sünnete uyduklarında Kur'anı terkmi ettiler. Daha siteyi sizin gibi kötü emellerine alet etmek isteyen kim bilir kaç kişi var onlarla ilgilenip gereken delilleri gösterelim ve sizin gibi aşağılamak için değil gerçekten öğrenmek için konuları dolaşan değeli şahsiyetlere hizmet etmeliyiz. Sizin seviyenize daha fazla alçalmayı kendime yapacağım en büyük hakaret olarak gördüğümden sizin saçmalıklarınızla ilgilenmeyeceğimi bildirmek isterim. Bundan sonra cevap yazmayacağım size...
__________________
Hafız olmak mesele değil Hafız ölmek mesele...
Alıntı ile Cevapla