Konu Başlıkları: Hutbe: Tevbe
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2011, 10:19   Mesaj No:5

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Hutbe: Tevbe

-Kişi kaç gün namaz kılmayabilir?

Kişinin namaz kılamayacağına dair her hangi bir neden yoktur ki kaç gün kılamayacağı tartışılsın.
Peygamber efendimizin uygulamasında şu iki durumun (unutmak-uykuya dalmak) dışında, bir de Hendek Savaşında düşmanın fırsat vermemesi sebebiyle namazın kazaya kalması vardır. Hanbelî mezhebi bu üç durum dışında kazayı kabul etmez. Deliller bu mezhebi desteklemektedir. Şafiî, Malikî ve Hanefî mezhepleri ise yukarıdaki olaylara kıyasla vaktinde kılınamayan her namazın kaza edileceği görüşüne varmışlardır.
Numan yalçın yöneticeden alıntı


Numan yalçın hocam bu güzel açıklayıcı bilgiler için teşekkürler. O halde akla şu soru gelmektedir. Kim hangi mezhebe göre islam dininin temel taşı olan bu kadar önemli bir farziyetini 50-60 sene namaz kılmadan geçirebilir. 50- 60 yaşına kadar namaz kılmadan bir insanın müslüman kalması nasıl söz konusu olabilir.

Sizin de yukarıda açıkladığınız gibi ancak uyku hali ve unutkanlık dışında savaşta dahi namazın terki söz konusu değilken mezhep imamlarımız bir tek vakiti terkinin üzerinde dahi bu kadar kafa yorarken toplumda 50-60 yaşına kadar namaz kılınmadan müslüman kalınabileceği fetvasını kim neye dayanarak verebilmektedir.

Gerek ayetlerde gerek hadislerde gerekse Selef alimlerimizin kitaplarında kişi vakit namazını uyku ve unutkanlık hali geçer geçmez derhal o namazın edasını gerçekleştirmeleri gerektiği açıkca geçmişken nasıl olurda bir insan senelerce namaz kılmaz. Bu nasıl bir islam anlayışı?
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla