Konu Başlıkları: İbretlik bir kıssadan hisse.
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2011, 08:00   Mesaj No:5

Numan Yalçın

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Numan Yalçın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6788
Üyelik T.: 04 Şubat 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:Nevşehir
Yaş:43
Mesaj: 80
Konular: 3
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İbretlik bir kıssadan hisse.

Kamer hocam! Haluk bey haklı, İmam Şafii'ye (k.s.) büyük iftiralar atılır. Ama bunu İmam Hz.'lerinin ahlakını öğrenmeye çalışan bizler değil sapık görüşlü hakluk bey gibiler atar. Peygamberle Kur'an'ı karşı karşıya getiren bu zihniyyet kendi müfterîliklerini İslâm'ı yaşamaya çalışanların üzerine yıkmaya çalışıyor...

Alıntı:
HALUK GÜMÜŞTABAK Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Sonuçta durumu hocasına iletir, “burdaki adamlardan biri sana layık olmayan bir iftira atıyor, gel bunu hallet” der. İmam gelir; ancak ilk başta ben Şafii’yim demez. İlkin onları dinler, o da öğrencisi gibi, “yanlışsın imam bunu demez” der; ancak adam ona da inanmaz: Şafii söylemiştir diye ısrar eder.


Hoca en son, ‘Kardeşim, Şafii benim ve ben bunu söylemedim. Kaldı ki böyle bir şey söylemem de düşünülemez’ deyince adam,’ Haydi ulan sen de nerden çıktın, sen Şafii olamazsın. Şafii başkasıdır ve demiştir’ diyor ve bildiklerine devam ediyor. Hatta talebeleri olmasaydı belki o adam hoca efendiyi dövebilirdi bile!

Kendisi de söylediği gibi anlattığı olayda İmam Hz.'lerine iftira atılıyor. Bunu yapsa yapsa işine geldiği zaman İmam Hz.'ni ciddiye alan, işine gelmediğinde Peygamberi bile hiçe sayan sapık görüşlü ve ne yapmak istediği belli olmayan Haluk bey gibi zihniyyetteki kişiler yapar.

Benim merak ettiğim şu; Elebette Peygamberimizin takdirine layık derecede ibadet edemiyoruz yolundan gidemiyoruz. Ama Haluk bey'in düşünmesi gereken bir mesele var, acaba Haluk bey düşünüyor mu Peygamber (A.S.) günümüzde yaşasaydı Kur'an'laPeygamberi karşı karşıya getiren, Peygamberin sünnetini saymayıp sonradan mezheb İmamını örnek gösteren bu zihniyyete ne derdi acaba...
__________________
Hafız olmak mesele değil Hafız ölmek mesele...
Alıntı ile Cevapla