Konu Başlıkları: Mevlanadan Sözler-Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2011, 16:22   Mesaj No:78

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Mevlanadan Sözler

Çok güzel güzel bir konuyua değenmişsiniz dua dilencesi üyemiz. Bakın iman korku ile ümit arasıdır bunlardan biri eksik olunca iman gerçekleşmiş olmaz. Peki bu ne anlama geliyor. Mümin Allah’ın azabını haifife almaz ondan gereği gibi korkar bu öylesine bir korki onun kadar azab görücü hesap sorucu bir merci daha tanımaz.


Eğer bu korkuyu en ufak bir şekilde gevşetirse şirke düşer müşrik olur. İşte bu sebeple Allah (c.c) onlardan korkmayın benden korkun diye buyurmaktadır. Yada onlar bazı şeylerden Allah’tan korkar gibi korkuyorlar diye buyurur. Bu manada çok sayıda ayetler vadır. O halde korku nedir ona bakalım.


1- Fıtri korku bu şirk değildir. Örneğin gecenin karanlığı yada bir Aslandan korkmak yada uçurumdan aşağıya düşmekten korkmak vs bunlar fitri korkular şirk kapsamına girmez.


2-Şirk olan korku. Örneğin ölmüş bir kişinin ruhunun kendisine zarar verebileceğine inanarak ondan korkma. Yada ben hakkı söylersen maaş alamam (Rızık korkusu yada ben islamı anlatırsam bana zarar verirler korkusu şimdi ayetlere bakalım.


2:197 “...”Şüphesiz ki azıkların en hayırlısı Allah korkusudur. Ey akıl sahipleri! Benden korkun!”


2:40 –“Ey İsrailoğulları, size verdiğim nimetimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü tutun ki, ben de size verdiğim sözü tutayım ve sadece benden korkun!”


2:41 –“Yanınızdakini (Tevrat'ı) tasdik edici olarak indirdiğim (Kur'ân)a iman edin, O'nu, inkar edenlerin ilki siz olmayın, benim âyetlerimi birkaç paraya değişmeyin. Ancak benden korkun”


3:102 –“Ey iman edenler! Allah'tan, O'na yaraşır şekilde korkun ve ancak müslümanlar olarak can verin.”


5:57“Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine kitap verilmiş olanlardan ve kâfirlerden, dininizi alay ve eğlence konusu yapanları dost edinmeyin. Eğer (gerçekten) iman ediyorsanız, Allah'dan gereğince korkun”


Kur'an da bu manada çok sayıda ayetler vardır. Peki cenabbi Allah insanları ve cinleri neyle korkutuyor cehennem ile. O halde cehennem cehennem dediğin nedirki dediğin zaman Allah’ın onca ayetlerinde cehennemin dehşetini tasvir ettiği halde kişi o azabı hafife alarak onca ayetlerin hükümünü boşa çıkarmış olurki bundan yüce Allah’a sığınmak lazım. İşte Allah’a imanın bir çeşidi bu...


Mümin cenabbi Allah artık beni af etmez ben nasıl olsa çok büyük günah işledim diye düşünerek Allah'tan ümidini kesmez buda Allah'a olan imanı bozar. Çünkü cenabbi Allah Allah'tan ümidinizi kesmeyin ona karşı haddinizi bilin ve tevbekar olun diye kuranın bir çok yerinde buyurmaktadır. Kim Allah’a karşı haddini bilir iyi bir kul olursa ona altlarından ırmaklar akan cennnetlerde güzel mekanlara yerleştireceğim diye buyurmaktadır.


2:25 “İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak. Orada çok temiz zevceler de onların. Hem onlar orada ebedî kalacaklar.


3:136İşte onların mükafatı (ödülleri) Rableri tarafından bağışlanma ve altından ırmaklar akan, ebedî kalacakları cennetlerdir. Çalışanların mükafatı ne güzeldir!


7:44-Cennet ehli, cehennem ehline: "Rabbimizin bize vaad ettiğini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vaad ettiğini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar da "evet" derler. Bunun üzerine aralarında bir çağırıcı şöyle seslenir: "Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun!


Kur’an da cennet ile ilgili çok sayıda ayetler vardır. Bu sebeple cennet cennet dediğin nedirki dediğinde bu mantık Kur'an-a aykırı olur ve Allah'a imanı bozar. Halbuki cenabbi Allah'ın müminler için hazırlamış olduğu cennetin çok güzel olduğunu vurgulamaktadır.

Müminler rablerine teşekkürlerini minnetlerini kulluk görevlerini yerine getirerek gerçekleştirirler. Allah’ın güzel dediği cenneti o nedirki ben onu istemem gibi bir anlayış Allah'a iman algısını bozar.


Sonuç:Allah'a olan iman ümit ile korku arasında geçer. Bizler hem rabbimizi çok severiz hemde ondan gereği gibi korkarız. Onun adaletine tam olarak inanırız. Onun bizim için seçtiği beyendiği isimleri dini yaşam tarzını cenneti beyenmemezlik yapma lüksüne sahip değiliz.


Selametle kalınız
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla