Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2011, 18:05   Mesaj No:110

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: "Dini Konular Hakkında Sorular/Cevaplar"

Alıntı:
klamaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
öğrenmekten başka hiç bir atr nietim yok fecr hocam.)
sorum şu ;
internette ki kadın erkek msn sohbetleri zinaya girermi? masumane olsa bile ?ne kadar ilmi sohbet olsa da,kadınlar erkekleri,erkekler kadınları tercih ediyor msn de.yani erkek erkeğe ,kadın kadına arkadaşlıkları selam sabahtan ileri gitmez.uzun kalıcı sohbetler zıt cinslerde oluyor.ve nice yuvaların temeline dinamit gibi netice veriyor.evli kadın-erkek bile ,bir noktadan sonra kapılabiliyor.acısını evinde oturan masum eş ve çocuklar çekiyor tabii.hele ki islami chat diye bir tabir ortalıkta geziyor.neresi islami ve bu nasıl chat? chat nedir flört değilmi ? insanlar reelde yapamadıklarını sanalda yapıyorlarmış.Allah'a şükür yıllardır msn kullanmış değilim.
nerden biliyorsunuz o zaman ?
sorusuna vereceğim cevap;"çevremden yakınlarımdan duyuyorum." kadınlar artık eşim beni aldatıyor demiyor.eşim msn de chatleşiiyor diyor ve ağlamaya başlıyor.
sorumu anladınız umarım.
cevap kurana sünnete fıkha akla geleneğe ahlaka göre olabilir.ama doyurucu olsun pls.
cevap için teşekkürler.
Sorunuzu anladım.Bugün internet kullananlar Müslümanların hepsinin değil de çoğunun içerisine düşmüş olduğu bir handikap bu maalesef.Sorularını ayrıntılı olarak ele almaya çalışalım inş.
1- İnternette ki kadın erkek msn sohbetleri zinaya girer mi?
İslama göre zinanın belli şartları vardır.Msn sohbetleri zinaya girmez.Ama zinaya doğru yol alabilir.Allah Kur’an’da hiçbir ayetinde “zina yapmayın” demiyor,”Zinaya yakınlaşmayın” diyor:
Sakın zinaya yaklaşmayın; doğrusu bu çirkindir, kötü bir yoldur.”17/İsra-32
Yaklaşmayın sözünün arapçası “la takrabu” ifadesidir.Zina’ya yaklaşmayın,onunla yakınlık duymayın,sizi zinaya götürecek,vesile olacak işlerden uzak durun,zinayla akraba olmayın demek isteniyor.”takrabu “ kelimesinin kökü “ka-ru-be” dir ki akraba da aynı kökten gelir.Akraba derken biz sadece anne-babayı kastetmiyoruz,anne ve babanın köklerini,türevlerini de kastediyoruz.İşte bizi direkt olarak zinaya götüren amellerden kaçınırken,indirekt(dolaylı) yoldan zinaya götüren hallerden de uzaklaşmamız emrediliyor.Kişi kendi nefsini en güzel bilendir.Her ne kadar mazeret ile sürse de nefsinin yönelimlerini en iyi kendi bilir.Kadının veya erkeğin karşı cinse olan zafiyetinin olduğunu bilen kimseler sanal alemde de olsa msn sohbetlerinde itidali,temkini elden bırakmaması gerekir.Tedbirini iş çıkmaza girmeden önce alması lazım ki hem kendi,hem karşı taraf hem de çevre bu konuda bir zarara uğratılmasın.
Zinanın bir çok çeşidi olduğu konusunda islam alimlerinin görüşleri vardır:Dil zinası,göz zinası,uzuvların zinası vs.Bütün bu zina çeşitlerinden kaçınılması gerekir.
Fıkıhta “sedd-i zerayi” diye bir kural vardır ki,haramların önüne set çekmeyi,olmadan önce tedbiri almayı ifade eder.Bu kuralı her zaman Müslümanlar göz önüne almalıdır.
2-Masumane olsa bile ?
Masumane olup olmadığının kriterini Kur’an ve sünnet ortaya koymalıdır.Bugün insanlar “benim kalbim temiz” deyip de islamın şiarı olan “namaz ,başörtüsü vs “ gibi farziyetlerini yerine getirmemesini makul mu görmeliyiz.Tabii ki değil.İnternet ortamında masumiyet kavramı rahatlıkla savunulacak bir durum değildir.Nice masumane amaçla başlayan sanal iletişimlerin sonucunda insanların hüsranla karşılaştığını,nice yuvaların dağıldığını,nice bedduaların alındığını,nice Müslümanların töhmet altında kaldığını çevremizde görüyoruz,duyuyoruz,anlatılıyor maalesef.
3-Ne kadar ilmi sohbet olsa da,kadınlar erkekleri,erkekler kadınları tercih ediyor msn de.yani erkek erkeğe ,kadın kadına arkadaşlıkları selam sabahtan ileri gitmez.uzun kalıcı sohbetler zıt cinslerde oluyor.ve nice yuvaların temeline dinamit gibi netice veriyor.evli kadın-erkek bile ,bir noktadan sonra kapılabiliyor.acısını evinde oturan masum eş ve çocuklar çekiyor tabii.hele ki islami chat diye bir tabir ortalıkta geziyor.neresi islami ve bu nasıl chat? chat nedir flört değilmi ?

Maalesef bu durumlar oluyor.Karşıt cinsler arasındaki,herkesin katıldığı internet ortamında sesli sohbet odaları olduğunu biliyorum.Bu odalarda gece boyunca tartışmaların olduğunu duymuştum.Ama bu tür ortamların islamiliğinden şüpheli olduğum için uzak durmayı ve katılmamaya çalıştım.Hatta facebook gibi ortamlardan da uzak durmayı yeğliyorum ki bu benim şahsi kararım.İnternet ortamında mahremiyetlerin korunması gerekiyor.İnsanlar,arkadaşlarına,kardeşlerine göstermediği resimleri binlerce yabancı kişilerle paylaşmaktan çekinmiyor.Başka insanların beğenisini kazanacağız diye kendi ailemizin,çocuğumuzun,komşumuzun,akrabamızın nefretini kazanıyoruz da fark etmiyoruz maalesef.
Hele evli kişilerin bu tür zafiyetlere düşmesi,aile mefhumunun kökünü de dinamitlemeye sebep oluyor.Sevgiyi,saygıyı biz sanal alemde değil de reelde aramalıyız.hiç tanımadığımız insanlara tebliğ yapacağız diye en yakınımızdaki insanları unutuyoruz.Ama Allah,Kur’an’da öncelikle “en yakınlarını uyar” emrini veriyor.Ve başkalrını ateşten kurtaracağız diye evimizdeki ateşi söndürmeye uğraşmıyoruz.Halbuki Allah,Kur’an’da “ehlini yakıtı insan ve taştan olan cehennem ateşinden koruyun” diye emrediyor.
İslami cihadın adını maalesef islami chat! almış,mücahidler,sanal mücahid olmuş,sevgiler sanal olmuş,hayatımız sanallaşmış maalesef.Sanal alemdeki toz pempe hayat,gerçek hayatla çakışınca insanlarda şüpheler,git-geller,sendromlar,psikolojik rahatsızlıklar başlıyor.

Müslümanların islamın sınırlarını aşacak,haklarında sui zanda bulunmalarına sebep olabilecek davranışlardan uzak durmaları,bir kişinin hatasının,zaafının bir gruba/cemaata/fikre maledileceği gerçeğini göz önüne alırsa iyi olur.Allah Rasulunun bir hadisiyle noktalayalım:

"Kim bana çeneleri ile bacakları arasındaki şeyler hususunda garanti verirse ben de ona Cennet hususunda garanti veririm. "
Ravi: Buhari, Rikak 23
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla