Konu Başlıkları: "Fırkayi-NACİYE"
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2011, 02:27   Mesaj No:11

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Fırkayi-NACİYE"

"Ey iman edenler! Allah’tan sakının ve sözün en doğrusunu söyleyin ki Allah, amellerinizi ıslah etsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve rasulüne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur."(Ahzab: 70-71)

Şimdi bazı arkadaşlarımız sözün en doğrusunu ortaya koymanın insanların kendilerinden soğuyacaklarını ileri sürmektedirler. Bazı arkadaşlarımızda sözün en doğrusunu en sert şekilde ortaya koymaktadırlar.

“...Allah yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu, Allahın bir lütfudur. Onu dilediğine verir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.” Maide/54

İşte müslüman bu: Rabbinin rızasından başka hiçbir hesap kitabı yoktur. O ne tağutlardan nede kınayanların kınanmasından korkar. O insanların kendisinden razı olması hesabınıda gütmez. O hakkı peygamberin çağrısındaki gibi semavi kitabın gerklerini yerine getirir ve insanların karanlıktan aydınlığı çıkması için mücadele eder.

“Elif, Lâm, Râ. Bu bir Kitaptır ki, Rabbinin izniyle insanları karanlıklardan nura, O güçlü ve övgüye layık olanın yoluna çıkarmak için onu sana indirdik.”İbrahim/1

Kuranın hükümleri gizlenmez ilim ehli olan insanlar bu ilimlerinin hakkını vermek mecburiyetindedirler. Fakat hernedense bazen duygularımız kuran bilgimizin önüne geçmeketdir.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla