Konu Başlıkları: pantolon
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2011, 23:17   Mesaj No:4

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: pantolon

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kadınların giyiminde dikkat edilmesi gereken 2 tane asli unsur vardır:
1-Tesettür
2-Erkeklere benzememesi

Kadınların ev içinde ve dışardaki giyimlerinde de farklılık vardır.Dışarıya çıkarken üstüne alması gereken cilbaba dikkat etmesi gerekiyor.
Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Pantolon giyimine gelecek olursak;
Müslüman kadının dışarıya pantolon ile çıkması tesettüre uygun bir davranış değildir.Ama pantolu kapatan bir üst giysisiyle dışarı çıkabilir.
Evde pantolon giyilmesine gelince;dar olmamak,vucut hatlarını belli edecek olmamak şartıyla,bol bir pantolonun yani şalvar gibi bir elbisenin giyilmesinde sakınca yoktur.



Bayanların islami kıyafeti bellidir.Bir bayan pantolon ile sokağa çıkamaz. Fakat bu gün sokaklarımızda kapalı bayanların çoğu pantolon ile dolaşmaktadırlar.Bunun sebebi ise tanımadıkları, anlamak istemedikleri içindir.Veya laik düşünceyi hayatlarına geçirip modern olma hevesindendir. Pantolon gıyıp, batılı kadınlar gibi olma arzusu...

Evet pantolonla sokağa çıkılmaz fakat, fecr kardeşimizin dediği gibi bir bayan pardösüsunun içine pantolon giyebilir.Tabiki bu pantolonu kapatan pardösünün düğmeleri kapalı olmak şartı ile.Evde de namahrem kişi olmadıkça giyebilir çünkü kadının kendi evi ve evinde rahat edeceği gibi giymek onun hakkı. Uygun olmayan kişilerin yanında giyemez.

Yanlışım varsa hocalarımız düzeltsin.Selam ve dua ile kalınız.
Alıntı ile Cevapla