Konu Başlıkları: ""said nursi kimdir?""
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2011, 15:54   Mesaj No:38

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ""said nursi kimdir?""

Selamun Aleykum

Sitede neler olmuş böyle

Muhsin hocam öncelikle eline sağlık daha önce olması gerekeni şimdi yapmışsın teşekkürler..

Şimdi arkadaşlar bazı konularda fikirlerimiz uyuşmayabilir bo doğaldır. Benim şahıslarla hiç bir zaman işim olmamıştır. benim meselem insanların fikirleridir. Eğer benim inanç anlayışıma ters düşen fikirler varsa bunları doğal olarak tenkid ederim. Fakat hiç kimsenin yüzüne karşı sen kafirsin sen müşriksin gibi sözler kullanmak islam dini metoduna aykırıdır.

Ancak şunu yapabiliriz şunu şunu işlemek şirktir şunu şunu işlemek küfürdür. Kenedinizi şirkten küfürden muhafaza edin diye tebliğ edilir.Müslümanlardan adlı üyemiz malesef bu meselede herzaman olduğu gibi yine ölçüyü tutturamamış haddini aşmıştır gereken cezayıda Muhsin hocamız vermiştir..

Sayın Merd üyemiz sayın sayın Sancak üyemiz sayın XXXX hocam sayın FECR hocam vahiy alma dışında hiçbir insan ismet sıfatına sahiptir değildir. kişilerin fikirlerini kuran ve sünnet çerçevesi içerisinde değerlendirmek zorundayız. Eğer bu fikirler kuran ve sünnete muhalefet ediyorsa yapmamız gereken tek birşey vardır oda kuran ve sünneti tercih etmektir.

Sizlerin bu konuda hem dugusal hemde kuran ve sünnet gözardı etmiş olduğunuzu gördüm. Sizlerin yapması gereken şey "bana vahiy iniyor ve bu isim (BEDİ) bana verildi sözlerini açıklamanız gerekmektedir. Ben bir kitap yazdım bu kitaba kurandan 33 ayet mana ve lafız olarak işaret ediyor diyen bir anlayışı basit bir hataymış gibi algılanmasını sağlamak hakkın üstünü örtmekten başka birşey değildir.

Sizler bu fikirleri tevil edebildiğiniz kadar edin bu sözleri kuran ve sünnet çerçevesine dahil edemezsiniz. Kişilerin yaşadıkları dönemler ister 21. y.y olsun ister eski çağlar olsun bizleri hiçbir şekilde alakadar bizleri alakadar eden o sözlerin ve fiillerin islama uygun olup olmadığıdır. Eğer bu fikirler Allahın kitabına uygun sözler ve düşüncelerdir diyorsanız yapacak birşey yok.

Nisa suresi/2. ayette cenabbi Allah "Allah'ın dinini tatbik etmede sizi bir acıma tutmasın" beyanı üzerine düşünmek fikirlerini beyan etmek ve fikirleri eleştirmek gerekmektedir. bizler öyle bir mantığa sahip olmuşuzki şirk ve küfür kavramları artık bizler için hiçbir ifade teşkil etmemektedir.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla