Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2008, 14:50   Mesaj No:15

Seher Yeli

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seher Yeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 778
Üyelik T.: 02 Şubat 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 421
Konular: 138
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart medineweb kıssadan hisseler arşivi (2)

Sizlere yasanmis ve basindan gecen gencin bizzat kaleme aldigi hikaye sunacagim.Kimi zaman üzüntüyle,saskinlikla,ürperek dehsete kapilara okuyacaksiniz ...
(1)

20 Temmuz 1999 aksamiydi.Bilgisayarimin basindaydim.Internete baglandim.Daha önce haberlestigim bir arkadasimin sifresinin bir numarasini (harfini) yanlis yazdigim icin karsima farkli birisi cikmisti.Selam ve " nasilsin" faslindan sonra söyle bir cevab aldim:

-Iyi sagol da sen kimsin neyin nesisin ,in misin , cin misin ,nerden ciktin böyle,zembille mi indin?

Bu, arkadasim Abdullah degildi ve sonradan ögrenecegim üzere Istanbul Sefaköy`den Sema isminde bir hanimefendiydi.Bayanlarla muhabbet etmek ádetim olmadigindan hatir sorma cümlelerinden sonra özür dilemis ve tanistigimiza memnunoldugumu bildirmistim.Iste zahirde cok basit gibi görünen bu hadise koca bir yilini harcayacagim bir hikayenin de baslangici olmustu.
Ortada herghangi bir mcburiyet yokken bayanlarla bilgisayar ortaminda muhabbet etmenin Islami kaidelerle bagdasmadigini bilen ve bunu uygulayan biriydim.Fakat sebebini su an bile cözemememe ragmen her nedense tevafuken karsilasmis oldugum bu sahsin numarasini listemden silmemistim.Ekran basina oturdugum sa sayet o da bilgisayarin basindaysa selam vermek ve hatir sorarak bir kac kelam etmek kisa bir süre icersinde adetim halini almisti.

Bu selamlasmalar sirasinda bi bilgisayar firmasinda programci olarak calistigini ögrenmis oldum.Aliskanligim üzere yazdiklarim icerisinde dini konulara ilgili de cümleler kuruyordum.Konusmalarindan tesettürlu,tam olmasa da islami yasantiyi benimsemis bir aileye mensup olmasina ragmen ;tarz ve fikir bazinda serbest hareket etmesine musaade edilerek yetistirilmis oldugunu anlamakta gecikmememistim.

Bu ilginc tanismanin ardindan 17 Agustos depremi oldu.Depremde hasarin yogun oldugu bölgeler arasinda Sefaköy de oldugundan icten ice bir tedirginlik yasiyordum.

Internetten göndermis oldugum "Nasilsin ,ne haldesin,depremden etkilendiniz mi ? yardima ihtiyaciniz var mi? " mesajina ancak bir hafta kadar sonra cevab geldi.Herhangi bir kayiplari olmadigini bildiren bu cevabin ardindan ben de rahatlamistim..

Bir gün cette Mevlana´dan söz acilmis ve Mevlevilik üzerine uzunca konuuslmustu.Sema vemevlevihanelerden bahis acildiginda bir sirada gitmis oldugu mevlevihaneleri anlatirken bunlarin icerisinde Galata Mevlevihanesi´nin hosuna gittigini ifade ederek ,sayet bir ara Istanbul´a yolum düserse kilavuzluk edebilecegini söylemisti.

Ramazan gelmisti.Isim geregi Almanya´ya gidecektim ve Ankara seferleinde yer olmadigi icin Istanbul´dan kalkacak Münich ucagina bilet almam gerekmisti. " ÖNümüzdeki pazar gecesi yurdisina gitmeyi planliyorumbiletimi ayirttim.Su Galata Mevlevihanesi daveti hala gecerliyse yolum düserse hafta sonunu Istanbul´da gecirmeyi dusunebilirim." diye bir mail gönderdim...

Aradan fazla bir zaman gecmeden. "Elbette sözüm hala gecerlidir" cevabi geldi.Islami kaideleri benimsemis bir bayanin,üstelik yüz yüze hic karsilasmamis oldugu bir erkege sehirler arasi bu tarz bir davette bulunmasini ilgimi cekmisti....
Ünlü bir ilim adaminin " Insanlar isledikleri fiillere bilinc altinda kiliflar uydurur ve yaptiklarini hakli görünecek yönden ele alirlar " sözünü farkinda omadan teyit ediyor,Islami hükümlerde hic bir sekilde müsaadesi olmamasina ragmen tanimadigim bir bayanla yapacagim ve sonradan diyeti cok agir olacak bu görüsmeyi , Davete icabet etmek sünnettir,nihayetinde sadece Ramazan etkinlikleri konusunda kilavuzluk edecek " sekilde tevil ediyordum.

Sema gösterileri icin dönüste vakit ayiracagimi bildirmemin ardindan gelen yazida beni hayretler icinde birakan bir olayi anlatiyordu.(devam edecek ins)
__________________
Şu an yaptığınız hiçbirrr iş,

Kılınmayı bekleyen vakit namazından

daha önemli değildir!!
Alıntı ile Cevapla