Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mayıs 2011, 16:55   Mesaj No:14

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: tevhid ile ilgili kısa kısa mesajlar

Alıntı:
YASEMİN ATAMAN Üyemizden Alıntı Mesajı göster

Evet fecr hocam bu sahne islama yakışır mı?







Allah razı olsun
Bu ve buna benzer islama yakışmayan çok sahneler var maalesef.Bunu bir de tevhidi bildiğini, anladığını, yaşadığı iddia eden müslümanlar tarafından yapılması da ayrı bir elem verici.
Yukardaki örneğinize ilave olabilecek bir kaç örnek vereyim:
Geçenlerde bir köy camiisinin açılış daveti elime ulaştı.İçeriğine bakınca şaşırdım.1.maddesi "saygı duruşu".2.maddesi de "istiklal marşı".Bu nasıl bir anlayış ki cami açılışında başka kimseler için saygı duruşunda bulunulacak,sonra da açtıkları camide namazda Allah'ın huzurunda duracaklar.Bu toplumun tevhidden ne kadar da uzak olduğunun göstergesidir.
Başka bir anektod da; sonradan icad edilen ve resmi ideolojinin de sahip ve destek çıktığı kutlu doğum kutlamalarında aynı durum söz konusudu idi.Peygamberi anmak niyetiyle program yaptıklarını iddia edenler,programlarının açılışında da yine "saygı duruşu" ve "istiklal marşı"yla başlamışlardı."Saygı duruşunu" kim/kimler için durulduğu da malumunuzdur.
Yine müslümanım diyenlerin düğünlerine bakıyoruz ki durum içler acısı.Düğünlerde modernizmin ve tüketimin dayattığı unsurlar,ananeler,görenekler söz sahibi oluyorken Allah ve Rasulune sıra bile gelmiyor maalesef.
Toplumu değiştereceğiz diye ortaya çıkanların çoğunun, kendisinin olumsuz anlamda dönüştüğünü müşahede ediyoruz maalesef.
Müslümanların yaptığı programlarda önceleri "tekbir" ön planda iken,son yıllarda tekbirin yerini "alkış"ın alması da tam bir fecaat.Hatta alkışın yapılması için sunucular tarafından çığırtkanlık bile yapılıyor.
Yara,kanayan bir yara.Bu yara hafife alınırsa, zamanla kanıksanır ve toplumun cahiliyye yaşantısına angaje olunur.Bu durumdan insanların kurtulması için gerçek anlamda insanlara TEVHİDİN anlatılmasıdır.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla