Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2008, 22:42   Mesaj No:20

Seher Yeli

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seher Yeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 778
Üyelik T.: 02 Şubat 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 421
Konular: 138
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Adini Sen Koy (Yasanmis Hikaye)

(3)

Beynim zonklamya baslamis ,siniirmden bütün kaslarim gerilmisti.Bu olsa olsa kötü planlanmis bir oyundu.sakin olmaya calisiyordum:

- Sözlerinizi ispatlayabilir miisniz, peki ?

- Elbette, beraber cekilmis resimlerimiz var, bakin.
- Sözlerinizi ispatlayabilir misiniz, peki ?

- Elbette, beraber cekilmis resimlerimiz var, bakin.

Resimleri görünce sasirmistim.
- Size inaniyorum.Ama, biz uzunca bür süredir beraberiz.Ileriye dönük ciddi düüsncelerimiz var.

Rüyayla uyaniklik arasinda oldugumu bildugum halde müsahede ettiklerim beni öylesine etkilemisti ki, tansiyonum gercekten yükselmis nefes alis verislerimin síklastigini hisseder olmustum.

- iceriye gidelim, dedim.Ama icerde medeni bir sekilde ,taskinlik yapmadan centilmen bir tavirla hareket edebilecek miisniz? O kadar insanin arasinda bir hadise ciksin istemem.

- Konu benim acimdan bitmistir,sadece yüzlesmek istiyorum,bir taskinlik yapmam.Siz uygun görüyorsaniz birlikte iceri gecebiliriz.

Beraberce yemek yedigimiz salona girdik.Sema oturdugu masaya yaklastigimizi görünce rengi kipkirmizi oldu, sonra sarardi ve titremeye basladi.Biz hicbir sey olmamis gibi sakin tavirlarla masaya yaklasitk.Yanimdaki kisi elindeki bir paketi masanin üzerine birakti ve beraberce hicbir sey söylemeden oradan uzaklastik.

Yakaza olarak tedbir edilecek bu halden sonra uzandigim yerden kalktigimda terden sirilsiklam oldugumu gördüm.Ya Rabbi , bu ne haldi böyle ? Zamanla anlaycaktim ki , Rabbim bana her seyi göstermis,beni uyarmis, ama ben biraz gec uyanmistim.

Bu yakazadan hemen sonra mesaj cekerek müsait olup olmadigini ögrenip telefonactim.Söyle dedim :

- Su an telefonla görüsüyor oldugum ve kendime cok yakin hissetigim bir arkadasimi büyük bir hata üzere gördüm rüyamda.Bu arkadasim kendisini kontrol etmeli.eger islami yönden herhangi bir hata icersinde ise bunu düzeltmesini temenni ediyordum.

Ondan sonraki bir kac gün bu zihnimi mesgul etti.Bu acik bir ikazdi,iki yönde bir ikazdi.Ya hakikaten böyle bir hatasi var ya da benim yaptigim bir yanlisim var.Aramizda hic bir nikah vesaire olmadan cikiyoruz yemege gidiyoruz.Gerci baslangicindan bitisine kadar elim eline degmemistir.Bu kadra da hassastik bu konularda.

Bütün bu gecen zaman zarfinda e-mailler,cep telefonu mesajlari sürekli gelip guduyordu.Hatta bir seferinde ; "ben bu kadar üzerine düsmesem sen cesaret edip de benimle bu kadar görüsemezdin.Görüsmelerimizin,mesajlasmalarimizin bu seviyeye gelmesini ben istedim,sen musaade ettin " demisti.Yine gecenin gec saatlerinde telefon görüsmeleri,teheccüde kaldirmalar saat 2´lerde ,3´lerde,mutat vakitlerde haftanin üc günü,dört günü devam ediyordu.

Dogrusu bes vakit namazimi kücüklükten beri aksatmadan kiliyordum,ama teheccüd konusunda tamamen gevsek oldugumu itiraf etmem gerekiyor.Hasbelkader uyanmissam kiliyor,haricinde özellikle teheccüd icin kalkmiyordum.Ama Sema´yla tanistiktan sonra biraz progralanmis gibi,biraz da ,kendi kendime " Su hale bak,cemaatten olmayan birisi sevkle teheccüde kalkiyor,üstelik beni de kaldiriyor ,ben kalkmazsam cok ayip olacak diyerek,teheccüde kalkiyor ve bundan icten ice bir memnuniyet duyuyordum.

Yine Mart ayi telefonum caldi.Bu saatte arayan Sema´dan baskasi olamazdi.Actim.Müge ismindeki arkadasinin bir is icin Ankara`ya gelecegini kendisinde ona yol arkadasi olmak istedigi , saat 23´de yola cikacaklarini,benim isteyip istemedigimi sordu:Müge ismini daha öncelerden de duymustum ve cok yakin arkadas olduklarini biliyordum.

Tabii sasirdim.Saat 5 ´de Ankara`ya gelecek,aramizda hic bir akrabalik bagi yok ve ancak iki-uc aylik bir tanislikligimiz var.Arkadasinin acil bir isi oldugu icin geliyorlar ve kendisinin Ankara´da herhangi bi isi de yok.Ben simdi o saatte ne yapayim ? Yalniz basinayim.Eve götürsem olmaz, otele götürsem olmaz.Mart ayinda o saatler günes dogmamis ,ortalik karanli,hava soguk bahsede oturacak halimiz de yok.Ne yapayim ben simdi ? Gelme desem bir türlü.Gel desem bir türlü.Toplanti olacagindan bahsettim. " Sen zaten kararsisizsin,gelmemi istemiyorsun,ben de gelmiyorum." diyerek telefonu kapatti.

Biraz gelen misafire gelme demek gibi oldu;biraz da böyle telefonunun pat diye kapanmis olmasi acikcasi rikkatime dokundu.

Aradim tekrar ,hic degilse uygun bir vakitte gelmesini söyledim.Kabul etmedi.Olursa 23´de hareket edecegini olmazsa gelmeyecegini söylüyordu.Iki arada bir derede kalmistim,redddedemiyordum da.isin baslangicindan beri bu ise sevk eden her neyse iste o sey dilimi söyletmiyor, "Kusura bakma bu Islami yasantiya uygun degil ! " diyemiyordum. Öyle his ki , adini da o an bir türlü bulamadim.Sonradan anladim ki, o his nefisten baskasi degilmis:seytan ve ve nefis insana bin türlü yoldan yaklasiyor.Ücüncü sefer telefon actim :
Sonradan anladim ki, o his nefisten baskasi degilmis:seytan ve ve nefis insana bin türlü yoldan yaklasiyor.Ücüncü sefer telefon actim :
.Tamam arkadasinla beraber gel.Sabahleyin telefon acarsin,ben sizi terminalden alirim, dedim.
Telefonu kapattim,gel demistim ama icim icimi iyor,büyük bir hatanin tam esiginde oldugumu hissediyordum.Niye geliyordu ? Herhalde gelecek icin olan düsüncelerimi ve fiilerimi tartmak;ben ciddi miyim,degil miyim ögrenmek icin geliyordu.

Hálá nefis muhasebesini tamamalamamisken ,o geceyi uykusuz gecirdim.O gelecegi icin toplantiyi yeniden organize etmem gerekmis, bütün bunlari yetistirmek icinde imsak vakti evden cikmistim.Saat 5´e dogru geldiklerini haber verdi.Arkadasinin bir tanidiginin evinde sabah kahvaltisi yapacaklarini,saat 9´da görüsebilecegimizi söyledi.

Benim kafamda hálá soru isaretleri vardi.En yakin sirdasi olan Müge´nin arkadasi kimdi?Nereye gelmisler ? Nerede kalacaklardi ?Bu sorularin cevabini hálá bulamamistim tabií.Karsilastigimizda sorularima gecistirerek bir cevap vermis,bu cevap da beni tatmin etmemisti.

Saat 9:30´da Bakanliklar´in önünde bir yerden Sema´yi aldim.sabah kahvalti yaptigini söylemisti,ama en azindan sicak bir süt icmek icin bir pastahaneye gittik.Daha sonra Atakule,Kocatepe,Haci Bayram dahil Ankara´nin gezilebilecek bütün yerlerine götürdüm.Yemekten sonra gece saat 23´de otobüse bindirip ugurladim

Henüz kis olmasi sebebiyle yollarda biraz beklemis olmalarina ragmen ertesi sabah sag salim Istanbul´a verdiklarinin haberini aldim.Bu seyahat ve konusmalarimizin ardindan bende artik Istanbulá yerlesme fikri olusmaya baslamisti.Bana, "Sen digerledinden farklisin " diyordu.Su soruyu sormam gerekiyordu kendime: Seninle nasil bu kadar rahat konusuyor "diger arakadaslari"yla da böyle mi acaba? Tabii bu soruyu o zamanlarda kendime sorma cesaretim yoktu.
(...)
Ben secimimi yapmistim.Secimin gayesi de ,belki nefsaní bir cümle ama dört dörtlük bir Islamí bir yasantiya sahip olmayan birini alip cemaate kazandirip ona dört dörtlük bir Islamí hayat yasatmak.Eksiklerini gidermek,birini kazanmak. " Biirnin imanini kurtarmaya vesile olmak sahralar dolusu kirmizi koyunu tasadduk etmekten daha hayirlidir " hadis-i serifine göre birini dört dörtlük bir Islami yasantiya kavusturmak niyetindeydim.

Artik tamamen Istanbulá tasinmistim.Isleriminve sirketlerimin tasinmasi maddi manevi bir yigin sikintiya da beraberinde getirmisti.Is cephesinde cok yogun günler geciriyordum.Sema´yla haftanin üc günü dört günü mutlaka görüsüyorduk.Hafta sonlari yemege gidiyorduk.Cep telefonu mesajlari hayatimin ayrilmaz bir parcasi olmustu.Telefon ayrintilarim geldiginde sayfalar dolusu mesaj göndermis oldugumu görüyordum ve bunlarin hepsi sadece ve sadece Sema´ya aitti.

Yine bana kilavuzluk yaptigi Istanbul gezilerinden birini daha tamamlamak üzereydik.Evine dogru gec bir saatte yol alirken:

(devam edecek ins)
__________________
Şu an yaptığınız hiçbirrr iş,

Kılınmayı bekleyen vakit namazından

daha önemli değildir!!
Alıntı ile Cevapla