Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16Haziran 2011, 23:49   Mesaj No:4

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: "Müslümanın Milliyeti Akidesidir"

Müslüman milliyetinin temelini akide bağı üzere bina eder. Bizm ne evlatlarımız ne mallarımız bne villalarımız nede durgunluğundan korktuğumuz ticaretimiz Allah’ın dininin önüne asla geçmemelidir.

“Müslüman bu dünyada yeri geldiğinde terk edemeyeceği hiçbir şeyi olmayandır”

TEVBE/24- De ki: "Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kâr getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Resulünden ve O'nun yolunda cihd etmekten daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez.

Günümüzde gerek akraba ilişkileri gerekse arkadaşlık ilişkileri olsun hep bir takım dünyevi menfaatler üzere kurulu olduklarına şahit olmaktayız. Özellikle kapitalizmin yeryüzüne hakim oluşuyla birlikte artık Allah için olan ilişkilerden söz edebilmek çok zor bir durum teşkil etmektedir.

Oysaki en yakınlarımız ister müslüman olsun ister gayri müslim ilişkilerimiz Allah’ın belirlediği sınırlar çerçevesinde olmak zorundadır. Çerçevesini cenabbi Allah’ın belirlemediği hiçbir ilişki asla Allah’ın razı olacağı bir ilişki olmaycağı kesindir.

Gerek kuranda gerekse sünnette müslümanların insanlarla kuracakları velayet bağının sınırları tayin edilmiştir.
Her müslümanın üzerine düşen kendi yakın veya uzak akraba yada akraba olmayan insanlarla ilgili bağ kuracağı zaman muhakkak kendisine tayin edilen bu sınırları araştırıp öğrenmeli ona göre hareket etmelidir.

Cahiliye adetlerinden olan o kadar şeylerin tortularını üzerimizde taşıyoruzki bunu ancak kuran ve sünneti okuyarak atabiliriz. Bizim bayrağımız bizim milletimiz bizim devletimiz bizim annemiz bizim babamız acaba bizim dediğimiz bu kendimize ait kabul ettiğimiz değerler ne kadar Allah’ın bize uygun gördüğü değerlerdir.

Yada bu değerlerin ne kadarı Allah’ın dinine uygun değerledir bunu muhakkak sorgulamamız gerekmektedir.
Allah’a emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla