Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2011, 12:12   Mesaj No:2

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah Kuranı Kerim ile İnsanlara en güzel ahlakı ve adaleti sunmuştur. Kuran herhangi bir siyasi, felsefi, tasavvufi vb. sistem yada liberal, sosyalist bir ideoloji ile insanların karşısına çıkmış değildir. İslam inancı monarşiye uygulanabileceği gibi demokrasiye de uygulanabilir. Komün sisteme uygulanabileceği gibi serbest piyasa sistemine de uygulanabilir. Yeter ki adalet, özgürlük, birliktelik ve ahlak elden bırakılmasın. Kuran özgürlüğe, birlikteliğe ve adalete sadık kalınmasını emreder. Köleliği, azgınlığı ve zulmü de yasaklar.

cevab1...Halk arasında bi söylem vardır BİR KOLTUKTA İKİ KARPUZ TAŞINMAZ diye belki kimileride bi koltukta iki karpuzu hatta üçtanede taşıya bilirler YALNIZ Bİ KALPTE Bİ YAŞAMA BİÇİMİNDEN başka bi kinci,ye yer yoktur.Yani hem demokrat ,hemde müslüman olamaz İSLAMIN MÜNTESİBİ OLMAK İSTEYEN İÇİN NEDEN Mİ....Nedeni şu ,,,,demokrasilerde HAKİMİYET HALKIN,İSLAMİYETTE İSE HAKKINDIR,,Yani HALK İLE HAK KADAR Bİ FARK VARDIR..Bir müslüman için İSLAM DİNİNDEN BAŞKA Bİ YAŞAMA BİÇİMİ OLAN BATIL Bİ DİNDE OLAN DEMOKRASİYLE DİĞER İZMLERLEDE BİRLİKTE UYGULANAMAZ VARSA MESNEDİNİZ BUYRUN NASIL OLUR ONU YAZIN LÜTFEN..

Kuran mucizevî bir kitap olduğunu insanlara ispat etmek için gönderilmemiştir, sadece Allaha ibadet edilmesini emretmek için gönderilmemiştir, duvarlara asılıp, kendisinden hayran hayran söz edilmesi için de gönderilmemiştir. Kuran, nasıl düşünüleceğini ve nasıl yaşanacağını, kısacası nasıl Salih insan olunabileceğini öğretmek için gönderilmiştir. Kuran’ın öğrettiği en önemli ders nasıl düşünüleceğidir. Devamında adalet, ahlak, özgürlük ve birlikteliğin ne olduğu, neden gerekli olduğu üzerinde durulur.

cevap.Peki ,DÜŞÜNCE VE BU ADELET NE İLE OLUR DEMİŞ KURAN....Çünkü demokrasilerde ADELET ÇOĞUNLUĞUN SEÇİMİNDE OLANLADIR ÇOĞUNLUK NE DERSE ODURDA...Günümüzdeki meclislerdede bu yöndedirde....

İnsan Allahın yeryüzündeki halifesidir. Dolayısıyla insana insan olma özelliğini veren akıl ile Allahın sözü olan vahiy arasında birbirlerini reddetme gibi bir durum olamaz. Akıl ile vahiy paraleldir ve kuranın ayetleri akıl ile analiz edilebilecek niteliktedirler. Kuran bir dogma değildir, araştırmaya ve üzerinde fikir yürütmeye uygun bir kitaptır. Modern hayatın sömürü bekçileri, genelde ilahi dinleri, özelde islamı vahşet ile ilişkilendirme çabasını güderken, onurlu bir yaşam için insan olmanın yeterli olduğu söylemini kullanırlar. İnsan olmak kavramını çok sık kullanmalarına rağmen nasıl insan olunura hiç değinmezler. Buna karşın kuran sadece biyolojik olarak insan olmayı yeterli görmez, iyi ahlaklı, güvenilir ve adil bir insan olunmasını öğütler.

CEVAP..İnsan Allahın halifesi[yerine geçmek],değildir,ALLAH IN YERYÜZÜNDE YARATTIĞI BİRBİRİNİN HALİFESİ[Yerine geçen] DİR.Akıl ile vahiy paralel DEĞİLDİR VAHİY AKILA YÖN VERENDİR,AKIL TEK BAŞINA KARANLIKTADIR,VAHİY İSE BU KARANLIKTAN NURA[aydınlığa] Çıkarır ÖNDERLİK YAPARAK.BAKARA 256,257 BAKIN..Kuran açıktır üzerinde AÇIKLAMALAR YORUMLAR yapmak için CİLTLER DOLUSU yorumlarda yapmayada gerek yoktur dolayısıyla BU YORUM ÇOKLUĞU İÇİNDEN ÇIKILAMAZ Bİ HALDE ALIR.Kuran ilk insandan itibaren YÖNVERİP VARLIK OLARAK YARATTIĞI İNSANIN insanlık mertebesine çıkmak için vahiyle istikamet vermiş ve akıla önderlik edmiştir[HZ ADEMLE İLGİLİ KISSAYA BAKIN KURANDAN] tabiki VAHİYE UYAN BU MERTEBEYE ÇIKMIŞ AKSİNDE OLANDA YARATILMIŞIN EN AŞAĞILIĞINA DÜŞMÜŞTÜR..

Günümüz Müslümanlarının kuran hakkında çok afakî fikirleri vardır. Mesela kuran ayetlerinin etkisini, bir sihirbazın kendisini izleyenleri büyülemesine benzetirler. Kuran ilmini öğrenen birinin su üstünde yürüyebileceğine, havada uçabileceğine inanırlar. Yada Kuran’ın içinde fizik, kimya, astronomi problemlerinin çözümlerinin bulunduğuna inanırlar. Tüm bu düşünceler Kuran’ın okunmadığının birer delilidir. Okunmayan kuran, Müslümanlara bulutların ardındaki gizemli kitap gibi görünmektedir. Bu sebepledir ki, günümüz Müslüman’ı idareciler, para babaları ve din adamları üçgeninde işkence görmektedir. Allahın ayetleri kralların, sömürücülerin ve din tahribatçılarının çıkarlarına uygun şekilde yorumlanmış ve düşünme eğitimini kuran yerine bu ekipten alan çelişkili inançların insanı, güç sahiplerine köleliği Allahın sevgili kulu olmakla karıştırmıştır.


Hakikatte kuran ne gizemli ilimler kitabıdır, nede bir fizik, kimya kitabıdır. O, insanlara nasıl düşüneceklerini öğretmek için gönderilmiş bir kitaptır. Nasıl düşüneceğini öğrenen insan sırasıyla özgürlük, adalet, ahlak ve birlikteliğin önemini anlayacak, sömürüyü reddedecek ve Salih bir insan olmak için bu değerleri kendi bedeninde, ruhunda ve yaşadığı yönetimde yaşatmaya gayret edecektir.

Kuranı; hiçbir geleneksel, modernist, ideolojik önyargı altında kalmadan öğrenebilirseniz, başkasının varoluşunuzu şekillendirip, sizi sömürmesini reddedecek, kendi varoluşunuzu adalet, özgürlük ve ahlak temelinde oluşturacaksınız. Şayet kuranı gelenekçi, modrnist ya da herhangi başka bir pencereden izlerseniz, hangi pencereden bakıyorsanız önce o pencerenin kölesi olduğunuzu unutmayınız ve köleler düşünemezler, çünkü kölelerin işi beden ile çalışmaktır, zihin ile değil. Dolayısıyla hangi gözlükle bakarsanız her şeyden önce hayatı o gözlüğün renginde görürsünüz. O halde bilinmelidir ki; kuran kendisine çıplak gözle bakanları özgürleştirir.
Kuran anlaşılması çok kolay bir kitaptır, onu anlamak için çok üstün bir zekâ olmanıza gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey onu bir öğretmen olarak görmeniz ve ezberlemek yerine anlamaya çalışmanız.

KARAKÖSE
www.medineweb.net
cevab.Günümüzdeki insanların KURAN HAKKINDA Kİ BİLGİLERİ kurana muhattab ve bildikleri kadardır.Onun için her kişide bildiğ kadarını savunur yani KENDİ TASAVVURLARIDIR BU SADECE KURANLADA SINIRLI DEĞİLDİR,ALLAH,PEYGAMBER TASAVVURLARIDA BÖYLEDİR.Örneğin bi ceptelefonu hakkın her insanın bildiği bilgi neyse onu söyler,AMA BUNU TASARLAYAN MÜHENDİS KONUŞUNCA HER KES BİR ÇOK DEDĞİNİDE ANLAYAMAZ VE BAZENDE KURANI TEBLİĞ ETTĞİMİZDE BU DURUMA DÜŞMEKTE KAÇINILMAZDIR KURANI BİLMEDEN OKUYAN TOPLUMLARDA VE HATTA KARŞI ÇIKANLARDA ÇOĞUNLUKTA OLABİLİYORLAR..

Ayrıca kuran ,fizik,kimya,biyoloji,tarih,coğrafya bilgisi astronomi bilgiside verir YALNIZ KURAN BİLİMSEL Bİ DERGİ DE DEĞİLDİR,SADECE hidayet kitabıdır ve iman edenin İMANINI,KÜFREDENİNDE KÜFRÜNÜ ARTIRIR AYRICA HAKKIDA,KÜFRÜDE BİLMELERİ İÇİN İNSANLARA İNDİRİLMİŞTİR BİLEREK RED VE KABULDUR KİMSEDE BİLMEME MAZERETİNE SIĞINAMAZ MAHŞERDE hiç bir mazeretin kabul olunmayacağı gündende sakının der çünkü..

Özgürlüğe tanımıda kuranın ALLAHTAN BAŞKA OTORİTE TANIMAMKTIR DER KULA KULLUĞU RED DEREK VE İDARECİLERE İTAATİDE SADECE KURANA UYANA UYUN DEMİŞ TİR NİSA SÜRESİNDEKİ AYETTE..
Alıntı ile Cevapla