Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Temmuz 2011, 14:32   Mesaj No:3

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Sn: bilinmez;


Kuran insan eğitir. Hukuk kurallarını belirler. Ama halk kendi kendini Allahın ilkeleri ile yönetebilir. Kuran A şahsı kral olsun dememiş. Düşünce ve adalete gelince, düşünce eğitmek demek öğreti yüklemek demektir. Kuran İslami öğretiyi insana yükleyerek düşünce geliştirir ve hukuk ilkeleri ile adaleti sağlar.

Akıl vahiyden bir parçadır ve insan Allahın yeryüzündeki halifesidir. Eğer akıl hiçbir şeydir diyorsanız tüm islamdışı insanlar ve günümüz Müslüman geçinen münafıkları masumdur demeliyiz. Çünkü akıl ile bir yere varılamıyor dememiz gerekir. Şayet akıl hiçbir anlam ifade etmiyorsa, tüm insanlar hayvan hükmündedirler. Çünkü doğru ile yanlışı ayıramazlar dememiz gerekir. Oysa insan sadece aklını kullanarak Allahı bulur ve akıl ile doğru yanlışı ayırır. Akıl ile vahyi değerlendirir ve iman eder.
Geçenlerde yeni çıkan bir dinin tebliğcisi bana dedi ki, senin aklın kördür. Bana bir kitap verdi ve bu yaratıcının sözüdür, bunu aklın kabul etmezse bile iman etmelisin yoksa küfre girersin. Kitabı okurken sakın aklının kör değerlerine inanma dedi. Sizce bu şahsa ne cevap vermeliyim. Çünkü aynen sizin yaptığınız tebliğ gibi tebliğ yapıyor. Siz ne kadar haklıysanız, sizin durumunuza göre bu şahıs da o kadar haklı olmalı. Çünkü ikinizde aklı çöpe atıyorsunuz. Sakın bana aklı çöpe atmıyorum, vahiy akla yön verir falan demeyin. Bir değeri kabul yada red önce, her şeyden önce akıl ile olur. Bu Allahın kabulü de olabilir, basit bir günlük durumda olabilir. Vahiyden önce akıl yargıda bulunur

Kuran insan eğitir. Fizik matematik öğretmez. Ayrıca kuran bir telefon gibi de değildir. Telefon maddidir ve yargıda bulunamaz, düşünce eğitemez. Kuran telefonu kullanım Kılavuzu gibidir.

Ayrıca ben akla çok çok önem veririm, tüm inancımıda akıl üstüne kurmuşum. Aklımın kabul etmediği şeyide körü körüne kabul etmem.ehli sünnetin en büyük çıkmazıda aklı basit görmesi olmuştur zaten
Alıntı ile Cevapla