Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Temmuz 2011, 19:58   Mesaj No:5

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Günümüzde deki demokrasi kavramı ile bir müslümanın demokrasi kavramına yükleyeceiği anlam çok önemlidir. Batı kökenli demokrasi anlayışı şüphesiz islam dininin kabul edebileceği bir anlayış değildir.

Demokrasilerde yönetim biçimi kayıtsız şartsız seçen ve seçilene verilmektedir. Bunun içerikliğine baktığımızda şöyle tanımlayabiliriz.

Örneğin:İnsan başkalarının haklarına tecavüz etmediği müddetçe her türlü düşünebilir ve her türlü yaşam şekli seçebilir. Kız çocuğu istediği gibi giyinebilir hatta babasının yanında erkek arkadaşı ile yasak olan bir harekette de bulunabilir bu durum erkek çocuk içinde geçerlidir. Baba geniş bakış persepektifi ile buna müsamaha eder.

Şöyle bir örnekte verebiliriz diyelimki erkek ve bayan evliliğe karar verecekler önce ön evlilik adı altında birlikte yaşarlar bu birlikte yaşayış şekli bazen yıllarca sürebilir eğer birbirlerinden memnun kalırlarsa o zaman evliliği gerçekleştirirler.

Bu örnekler çoğaltılabilinir.

İslam dininde demokrasiden söz etmek akla ve naslara aykırıdır. İslam dininde demokrasi kavramının uzaktan yakından alakası söz konusu değildir. Sebebi şu

İslam dini bir otoritenin mutlak üstünlüğünü kabulden geçer. Bu otorite insanın düşüncelerini ve yaşam biçimini kontrol altına alır. İnsan istediği gibi düşünemez ve bir yaşam şekli belirleyemez. Bundan dolayı Allah'ın otoritesine dayanan bu sistem de demokrasi değil Allah'a kul olma onun emir ve yasaklarını ön protokol imzalayarak(lailaheillallah) peşinen kabul etmeyle mümkündür.

Yani islam dini bir çeşit kulun köleliğini önceden kabul etmesidir. Oysaki bu durum demokrasilerde bunun tam tersidir. Bu sebeple islam dininin dışındaki düşünce ve yaşam biçimini ilgilendiren yada yönlendiren yada yaşam ve düşünce biçimine dair fikirleri olan her sistem din kapsamına girer.

Selametle kalın
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla