Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2011, 12:31   Mesaj No:8

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sn:bilinmez
iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, hayırlı olan ile şerli olanı, güzel olan ile çirkin olanı akıl birbirinden ayırır. şayet Allah hiç peygamber gönermeseydi yine insanları salih amel, adalet, merhamet, güven gibi konularda hesaba çekebilirdi ve bu hesaba çekme adaletsizlik olmazdı. Allah sadece insanlara acıdığı için peygamber gönermiştir. yoksa akıl ile insan kesin doğruya varabilme yargısına sahiptir.
yani, şeyler Allah kötüdür dediği için kötü olmamıştır, kötü oldukları için Allah kötüdür demiştir.dolayısıyla akıl, vahiy olarak sunulan değerleri bile yargılayıp iman edilip edilmemesi gerektiğine karar verir.
Demokrasiye gelince, günümüz demokrasisi çirkin ve sömürücüdür, eyvallah. ancak ben yasa koymaktan söz etmiyorum. yönetimde, yöneticiyi seçmede söz sahibi olunmasından söz ediyorum. yoksa Allah bizi yönetsin diye beklemek nasıl bir mantığın ürünü olabilir ki?

sn: kamer34
dediğim gibi ben demokrasi ile yasa koymadan söz etmiyorum. bir ikincisi Allah köle değil özgür kulları sever. müslüman herşeyden önce özgür olmalıdır ve islamda mutlak özgürlüğü emreder. özgürlük derken saldım çayıra mevlam kayıra durumundan söz etmiyoruz tabii, dedemizin geleneklerindende söz etmiyoruz, insani ilkelerden söz ediyoruz
Eyvallah güzel abim
Zaten sizin öyle düşünmediğinizi biliyorum.
Sadece batı kökenli demokrasi anlayışının islam dini karşısındaki zıtlıklarını dile getirmye çalıştım.

İnsan ancak Rabbisinin buyruklarına teslim olduğunda gerçek manada kula kulluktan kurtulup Rabbisine kul olmayı hak eder eder gerçek özgürlükte budur.

Sayın yazarımız sizin yazılarınızı beğeniyle okuyoruz birçok noktada Allah'ın izni ile hemfikiriz.
Ben demokrasi kavramını açarken yazımın başındada belirtmiştim zaten şunu demiştim.

Bu kavrama ancak müslüman anlam yüklerse anlam kazanır fakat günümüzde bazı piyasa yazarları ve mealciler bu kavramı batının kast ettiği manada öylesine överlerki sanki islamın ta kendisiymiş gibi sunarlar işte benim sitemim onlaradır.

Allah'a emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla