Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2011, 18:22   Mesaj No:9

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, hayırlı olan ile şerli olanı, güzel olan ile çirkin olanı akıl birbirinden ayırır. şayet Allah hiç peygamber gönermeseydi yine insanları salih amel, adalet, merhamet, güven gibi konularda hesaba çekebilirdi ve bu hesaba çekme adaletsizlik olmazdı. Allah sadece insanlara acıdığı için peygamber gönermiştir. yoksa akıl ile insan kesin doğruya varabilme yargısına sahiptir.
yani, şeyler Allah kötüdür dediği için kötü olmamıştır, kötü oldukları için Allah kötüdür demiştir.dolayısıyla akıl, vahiy olarak sunulan değerleri bile yargılayıp iman edilip edilmemesi gerektiğine karar verir.
metin adı güzelden alıntı....

sanırım burdada yanılmışsınız ve sizden ricam kuranın şu ayetinden ne anlıyorsunuz onu yazın lütfen...

Sizin iyi bildiğiniz bir şey kötü,kötü bildiğiniz iyi olabilir siz BİLEMEZSİNİZ ALLAH BİLİR....

Bu ayetten ne anlıyırsunuz vahiy olmasaydı kabil abili vurduktan sonra GÖMESEYDİ YA Bİ KUŞ DAN DAHA FAZLA BEYNİ[AKIL ORGANI] VARDI..ama lütfen yukarda verdiğim ayetten ne anlıyorsunuz onu yazın....

demokrasiye gelince müslüman demokrasiye ne anlam yükleye bilir nede farklı tevillerle islama uyarlaya bilir bu şuna benzer tıpkı ELMAYI,ARMUT YAPMAK...

Sayın çok ama çok değerli arkadaşlarım KAVRAMLAR NE İSE ODUR,demokrasinin ilk tanımlayanlar nasıl ve ne yükleyerek tanımlamışlar ne amaçlamışlar ONU VERİN BAKALIM ELMAYI ,ARMUT YAPMAYALIM LÜTFEN ..
Alıntı ile Cevapla