Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2011, 08:45   Mesaj No:10

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.442
Konular: 575
Beğenildi:4532
Beğendi:6127
Takdirleri:24126
Takdir Et:
Standart Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Vücudumuz her gün düzenli olarak birçok vitamine ihtiyaç duyar, özellikle kış aylarında C vitaminin önemi iki katına çıkıyor.



A Vitamini: Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve sağlıklı bir cilt için gereklidir. Karaciğer, yağsız et, süt, tereyağı, yumurta, yeşil ve sarı sebzelerde bulunur.

B Vitamini: B-1, B-2, B-6 ve B-12 vitaminlerini içine alan gruptur. İştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir. Tahıllar, yağsız et, böbrek, yürek, beyin, yer fıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur.

C Vitamini: Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıktan korur, dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lâzımdır. Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı lahana, maydonoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur.

D Vitamini: Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda faydalı bir hale gelmesi, kemiklerin gelişmesi için lâzımdır. Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur.


E Vitamini: Büyüme ve üreme için gereklidir. Buğday, pirinç, mısır, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelerde bulunur.

K Vitamini: Kanın normal sürede pıhtılaşması için gereklidir. Et, karaciğer, domates, kabak, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde vardır.

Kalsiyum ve fosfor: Peynir, yumurta sarısı, yağsız et, süt, yoğurt, lahana, limon, maydonoz, soya, dereotu, badem, tahin ve susamda bulunur. Yiyeceklerin emilerek vücuda yararlı hale gelmesi için ikisi birlikte alınmalıdır. Biri olmazsa, diğeri işe yaramaz.

Potasyum: Et, balık, muz, greyfurt, portakal ve patateste bulunur.

Sodyum ve klor: Sofra tuzunda vardır. Hücreler, idrar, ter ve kan için gereklidir. Yemeklerin dışında ayrıca kullanmak gerekmez.

İyot: Deniz balıkları, deniz bitkileri, deniz tuzu ve balıkyağında bulunur. Vücut ağırlığını sağlayan troid bezi için gereklidir.

Demir ve bakır: Karaciğer, beyin, yürek, böbrek, yumurta, et ve balıkta vardır. Sayılan yiyeceklerde ikisi birden bulunur, kanın oksijen taşıması ve karbonhidratı atması için gereklidir.

Magnezyum: Kuru fasulye, soya ve yeşil sebzelerde bulunur. Sinir sistemi için gereklidir.
__________________
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla