Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2011, 23:44   Mesaj No:16

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

sn bilinmez,
şayet müslüman olmamış olsaydım ve siz bana islamı tebliğ etmiş olsaydınız, muhtemelen islamın düşmanı olurdum. sizin tebliğ ettiğiniz dinde akıl yok, fikir yok, anlama yok,kısacası hiç bir şey yok. şimdi düşünün elinizde bir kitapla tebliğ yapıyorsunuz ama tebliğinizde diyorsunuzki, aklını kullanma, yorum yapma, düşünme, iyi yada kötü nedir sen bilemezsin, sen anlayamazsın vs vs. sadece benim sana gösterdiğim kitaptakilere iman et ve cenette gir. sizce mantıklımı. aaaaa pardon sizin tebliğ ettiğiniz inanca mantık doğru yolu göstermiyordu değilmi. afedersiniz unutmuşum. peki doğru yolu ne gösteriyor. söylermisiniz müüslüman olmayan birinin sizin tebliğnize göre müslüman olması için ne gibi bir sebebi olabilir.bu tıpkı şuna benzer gaipten bir ses duydum bana iman et dedi. sizce bu uygun bir sebep olabilirmi

sn: abdulmelik
Allah kuran ile tüm beşeri sistemleri yıkmıştır diyorsunuz. beşeri sistem derken neyi kastediyorsunuz. serbest piysayımı, kömün sisteminimi, anarşizmimi.
peki, sizce islam hem serbest piyasayı, hem sosyal piyasayı, hem komün sistemini, ortak piyasayı, bireysel ekonomiyi hepsini ortadan kaldırdıysa ne sundu? kuran da özel mülkiyet varmıdır, yoksa herşey ortakmıdır. hangisi doğru, hepsi kaldırıldıysa yerine ne var.Hz.ömer toprak revizyonu ile arazileri kiraya veriyordu ve 3 yıl ekip biçmeyenlerin elinden arazileri alıyordu.al sana beşeri bir sistem. oysa Allah tüm beşeri sistemleri kaldırmıştı, hz.ömer kendisi sistem geliştirmek yerine niçin işi Allaha bırakmadı.Hz.Ali herkese maaş bağlatmıştı, al sana beşeri bir sistem daha, Bu insanlar allahın kaldırdığı beşeri sistemleri niye geliştiriyorlardı.

olay şurya çıkıyor;hiç bir şey yapılmamalı,çünkü allah beşeri herşeyi yasaklamıştır. iyi o zaman en iyisi yan gelip yatmak,çünkü biz ne aklımızla hayrı bilebiliriz, nede şerri, ne iyiyi anlarız nede kötüyü. o zaman uzanıp ölümü beklemeli ve dünyanın yönetiminide kuran sayfalarına bırakmalıyız. olabilir ki, sayfalardan bir melek çıkar ve dünyayı kurtaran adam olur. yada gökteki kargalara bakıp işlerimizi onlara göre ayarlarız, çünkü onların sistemi beşeri değil(kabil bahsine atfen)

bu arada sn bilinmez sizin hayrı şerri bilemezsiniz mealindeki ayet güzellik ve çirkinliklerden söz etmiyor, sonucu tahmin edilemeyen olaylardan söz ediyor, mesela sınavı kazanıp kazanmamanın hayır yada şer getirmesi gibi. yoksa hırszlık, adaletsizlik, tecavüz, cinayet konuları için allah hayır olabilir demiyor
Alıntı ile Cevapla