Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Temmuz 2011, 23:57   Mesaj No:18

KARAKÖSE

Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

aklıma gelmişken bir dipnot düşmeliyim.
murtaza mutaharinin felsefe dersleri kitaplarını okurken şöyle bir değerlendirme ile karşılaşmıştım. muttahari freud dan söz ediyordu ve insan psikolojisi ile ilgili freud dan delil getiriyordu. sonrada diyordu ki, islam dünyası küfrü kötülemeyi, tüm kafir bilim adamlarını kötülemek olarak algılamıştır. kafir bilginlerin kimi düşünceleri sapkınlıktır, sömürüdür, çirkindir ancak kimi düşünceleride insanlık için faydalı ve yararlıdır.

bende diyorum ki, beşeri sistem deyip herşeyi çöpe attığınızı ancak söyleyebilirizsiniz ama pratikte böyle bir şey yok. sonuçta bir devlet yönetilecekse her şubesi bir sistem ile yönetilmeli, bunun idari işleri var, ekonomisi var, sosyal ihtiyaçları var, enerji konusu var, sağlığı var, eğitimi var vs vs. mesela hukuk kurallarını kurandan aldınız, peki herşeyi kadı dediğini bir kişiyemi yükleyeceksiniz, yani bir kadı çıkıp hem cinayetlere, hem boşanmalara, hem çocuk haklarına, hem yönetim işlerine, yani asliye, sulh ve ne bileyim her ne varsa hepsinemi bakcak.
yaw arkadaş kuran hukuk kurallarını koymuş ama sen kalkıp betonarme bina beşer işidir onda kuran hukuku olmaz dersen, senin din algında bir sorun var demektir.çünkü kuran hukuk kurallarını belirlemiş, mahkeme binasının hangi malzemeden, kaç kat yapılacağına karışmamış.şimdi batı adalet sarayının harcında kireç kullandı diye bir adalet binamızı saman çamur karışımı ilemi yapalım.
Alıntı ile Cevapla